Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZABÁLJON, MINISZTERELNÖK ÚR

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

ZABÁLJON, MINISZTERELNÖK ÚR

 

Üzenet a Soros Alapítvány egykori támogatottjának, aki majdnem egy egész, sőt egyesek szerint akár másfél szemeszter hallgatója volt más pénzén az Oxfordi Egyetemnek is.

 

Tisztelt Uram!

Önt a magyar történelem az 199o-es rendszerváltás békés forradalma gyermekeként, emblematikus alakjaként tartja számon. Ön a Nagy Imre temetésen, ahol fél (na jó, egy nyolcad) Budapest csápolt, és csöndben, fegyelemmel, de büszkeséggel telten, félve is hallgatta a szónokokat, szóval ott, és akkor, Ön akkorát fingott a szájával, hogy sokakban megállt az ütő! Kimondta bátran a jelszót, amiről már majd fél éve tárgyalt, a menetrendet is ismerte a kormány, ellenzék és ki tudja kik még, tán maga is, hogy russsssszkik mars picsába, haza!

Az Ön bátorsága (semmiképp nem utalva az esetleges, vagy valóban beígért védelemre, következmény-mentességre, egyes, az Ön baráti köréből nyilvánosságra jutott, s jelzem, azóta sem bizonyított állításaira, miszerint Ön egyszerű, beszervezett jelentgető kis slapaj volt, párttitkár papával a háta mögött, s nem utalva arra sem, hogy ami látszatmunkát életében egyáltalán végzett, azt az MSZMP külsős szervezeti egységénél végezte, valamint feledve olyan híreket, miszerint kedves felesége papája szintén a besúgó kategóriába tartozott) a mai napig is példakép!

 

Kérem, felejtse el, hogy ott, akkor a téren sokan oltári nagy baromnak hitték, nem ismerve előéletét! Tudja Uram, az a két óra a téren istenáldotta történelmi pillanat volt. Az összeborulás, a sírva vigadunk, a van elvekben közös jövőnk ritka pillanata. Az, hogy Ön ott elszellentette magát a száján, mint vélt Pandora szelence tulajdonos, mindent összekavart!

 

Uram! Az Ön gátlástalan, köpönyegforgató, gerinctelen egójából az Önnél csekélyebb gazember affinitású politikusok, történészek, újságírók és a gagyira mindig vevő szimpla kispolgár háromszor csinált miniszterelnököt.

 

Első ciklusát, ahol végiglopta a kurzust, megúszta börtön, számonkérés nélkül. Én tudom, talán az Önnel ellenérdekelt pártok is elismerik ma már, hiba volt! A másodikat már kétharmados, relatív többséggel nyerte, s a harmadik mandátumát, kihasználva törvényhozási lehetőségeit, zsebre szabva-osztva a szavazatokat is, mint a ciklusban megállás nélkül lopott közvagyont - összefogásra képes ellenzék hiányában, – vigyorogva vihette. Trófea!

 

Uram, Ön általános iskolás, középiskolás, de egyetemi hallgató korában is tanult történelmet! Ahova járt, jó oktatói voltak, és hazugságokkal nem tömték az Ön okos fejét!

Megtanulhatta, mert volt eset, hogy nem másnaposságait aludta ki az órán, hogy minden forradalom felfalja saját gyermekeit!

 

Uram, csak egyetlen kérdésem lenne, mikor kezd már el végre zabálni kétpofára? Nem csak úgy tutyi-mutyi módon itt-ott lopkodni tíz-százmilliárdokat, nem csak a régi havert, az Ön egója esszenciáját felismerő-közkinccsé tevőt, az agytrösztöt kigolyózva, de amúgy istenigazából!

 

Egyen, egyen, Uram, és ne halogassa! Egyen Rogánt, Lázárt, Répássyt, rétvárikat, sömjéneket lovastul, kóstoljon Csányiba, legyen fél fogára kevés Navrasics, Pokorni, fűszerezze meg Garancsit és nyelje le! Higgye le, ehető mind, mint már lenyelt haverja, coo-szotyizója, a quaestoros Tarsoly!

 

Nincs bizodalmam ma a történelemben csak az Ön étvágya! Früstüköljön egy Matolcsyt, főzesse meg ebédre a terrorházas bandzsát, s ha nincs olyan, hát a kancsalt! Angolosan, úgy hat felé, zabizzon gyermekeiből! No nem Rushira gondolok, hagyja meg Gergőt is, kannibál! Egyen Vonát, Zagyva Gyulát, ha tud! Kis Habony, Frinkenstein torokmasszázzsal, némi tömőfával, mint a libánál, lecsúsznak azok is! És mint szokott, bátran tegyen arra, mint mond a tömésre az Unió!

 

Rendezzen Dajcs-, Polt-, Kósa-, meg Bayert sütögető pikniket otthon, a kertekalján, a saját Makovecz stadionjában, csak ne koplaljon, ember! Több szempontból is hátrányos hatással lenne Önre! Koplal? A végén, has nélkül, még embernek néznék a rendőrei, katonái, és lelövik, megpuccsolják a tábornokok! Kell az Önnek?

 

Az idő eljött. Az ellenzék lepkefing. Önt csak belülről buktathatják meg ember, ha nem kezdi el halogatás nélkül a kötelezőt!

 

Jó étvágyat! Zabáljon nagy sürgősséggel, miniszterelnök úr!!!!!

 

Balog Gábor

csataloo-

2o15.o7.19.