Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÁLYOGHÁZBÓL JÖTT

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

VÁLYOGHÁZBÓL JÖTT

 

Olvasom a köpködőt. Azt a köpködőt, ami bizony nem illemkönyvebe való módon, de tisztességgel odaturház esetekre, személyekre, potentátokra korifeusokra, ha úgy gondolja igaza van, s a kipécézett megérdemli a képén a taccsot.

A most olvasott százéves lelemény egy régi-régi riport mindenki kedvencével, a babát ringató vér-liberálissal. Hozzá a fénykép: A vér-liberális nejestől ajnároz egy gyermeket. Kutya nincs a képen.

Amit a cikk negatív hírként, kérdésbe csomagolva sugallni akar: Tudtad-e hogy a potentát, a pocakos vátesz és (első kormányzati ciklusát leszámítva)minden árvizek megállítója cikkben nem említetten, de közszájon forgón súlyos százmilliárdok tolvaja, vályogházból indult?

Ócska, piti kérdés. Nem illene magát netes médiavezérnek álmodó, s erre a posztra eséllyel pályázó oldal hírei közé! A magyar butaság, az agyakba beágyazódott gyepű újabb példája!

Vajon tudja-e, s ha nem tudja, fel teszi-e magának a kérdést az egyszerű hírolvasó, hogy Jedlik Ányos és Czucor Gergely is vályogházból indult? Hogy a Petrovics család is vályogházból engedte útjára csöppet sem magyarnak indult, mégis egyik, vagy legnagyobb költő gyermekét, a Sanyit? Tisztában van-e azzal, hogy a Kossuth család is lepukkant egzisztencia volt, hogy Adyék szilvafáiról ne is beszéljünk? Elgondolkodott-e a cikk kiplakátolója, azon, hogy a magyarnak mondott, magukat magyarnak valló Nobel-díjasok háttere milyen? Érti még valaki ebben a Hazában, hogy Táncsics Mihály, a vályogból jött, nagy, nagyon nagy formátumú ember volt?

Rájön egyszer a jogosan hangulatkeltő, buta cikk-leközlő, hogy nem az eredet számít, az élet nem családfa, családfakutatás, meg fellelhető, vagy kizárható vérvonala és gazdasági háttér befolyásolásra felhasználható adatsora?

Rájön–e arra, hogy az út, a honnan-hová a fontos?!

Megérti-e, hogy egy nép ismeri és elismeri a jedlikányosokat, köztük Jedlik Ányost, a parasztgyereket? A kis Petrovicsot anyja tyúkjával együtt? Meg azt, hogy akasszuk fel a királyokat? Tanult-e ez a nép történelméből, ha csak azt látjuk, hogy mai vezetői másra sem vágynak, mint felhúzni azt a csizma-cipellőt az úri bálra, amit egy minimum kétszáz, de inkább ötszázezer magyar ember halálában bűnös horthy-Hamupipőke viselt?

Fontos-e ennek a hírportálnak, meg a célzott olvasónak, a népnek, hogy ne demagógiára , de tényekre építsen?

Arra, hogy lehet szeretni a vályogházból jött, bencés szerzetesként meghalt tudóst, a Segesvárnál elesett nem barguzinit, hétszilvafást, magát miniszterelnökként főbelövőt, vagy épp Bortól Abdáid hajszoltat?

Mi a fontos ennek a hírportálnak? Tényszerű kikutatása annak, hogy Kölcsei Ferencnek, Erkel Ferencnek, Vörösmarty Mihálynak, voltak-e zsidó, netán cigány felmenői, nem beszélve potenciális mamákhoz beköszönő tótokról, románokról, szerbekről, osztrákokról, vályog, vagy nem vályogházlakó pirézekről, vagy az, hogy rámutasson, a ma felkentje országos gazember, tolvaj, csibész?

A mi, migráns-kérdéssel megáldott, napi kismagyaraink soka tudja ki volt Jedlik Ányos. Páran azt is megjegyezték, ki volt Czuczor Gergely. Jóval többen tudják, hogy kedvencük, a Proletár fiú versét megíró Ady, a szexmániás, bizony szifiliszes volt. Sőt... Alig művelt előtt is evidencia, hogy Radnótit, az óriást Bortól Abdáig kergették géppisztolyos gazemberek a halálba. Nem úgy, és mégis úgy, ahogy kivégeztek megfelelés-kényszerből vályogházas fiatalkorút, jóval ötvenhat forradalma után.

NEM AZ EREDETET, AZ UTAT, A BEJÁRT UTAT KELL VIZSGÁLNI, MEGVILÁGÍTANI! Azt, hogy hogyan lesz ultraliberális kiscsávóból virtichli zsebretolvaj, papástul-mamástul, tezsvérestül, haverostul, főügyészestül!

Palotából indultból is lett- lehetett gazember! A vályogház miért lenne stigma? A tettekkel, nem a hátterekkel kell komolyan, adat- és bizonyítékgyűjtően foglalkozni, Pubikáim! Ha nem így gondolkodtok, az csupán pár like ma, de a bukás holnap. Magyar valóság.....

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o16.o3.22.