Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Válasz Lendvai Ildikó Szakad az emelet c.-re

Válasz Lendvai Ildikó „Szakad az emelet” című írására

 

Drága, szép, Kéthly-örökös, Ildikó!

Tedd a szívedre a kezed és mondd ki, hiszel abban, hogy a cikkedben leírt salak, s a rajta pöffeszkedők eltávolíthatók emberek sokaságának belátó, okos szavazataival!

Leányálom a hit, az esetleges, a feltételezett, s ezt Te is tudod.

A rendszer recseg-ropog, naponta tömi be aranysárral naponta képződő lyukait, ámít elfed napi szenzációval, hogy kendőzze tolvajlásait, napfényre került gazságait. A Te egykori – megengedően mondom - jobb szándékú elvtársaid kineveltje, tán pozícióba-segítettje vált sárból Gólemmé.

Ránk terpeszkedik, mint költő nagy fekete éji fellege.

S, ha belegondolok, rövidtávon - ami legalább húsz, a mait követő év - több a mocsokban a túlélés-esély sleppjében, mint azokban, akik látják, értik, tudják lényegét, a harácsoló, törtető senkiháziak Miatyánkját, a gerinctelenség Gábriel-szobrát.

A keljfeljancsiban a talpába épített ólom, a nehezék, ami felemelteti fejét.

Ez a nehezék vagyunk mi, a csöndes, Veled egyetértők, a harcra már nem jók, utánpótlás meg nincs-emberkék. Kivándoroltak. Itt maradtak. Ez a nehezék a sok számos egyház, történelmi bakugrásos papjaival, a régi és az új megalkuvók, haszonlesők. Ez a nehezék a szocializmusban sosem volt, sosem értékes szakszervezeti szerveződések természetes elhalása, kihalása, horribile dictu korrumpálódása. Nehezék a kényszer szülte egyéni választások sokasága a szolidaritás helyett túlélés-vokssal, híg krumplilevesért. Nehezék a közös eltakarításra hivatott senkiháziak széthúzása, egyéni törtetése. A ki – és belépők, az osztódók és egymást marcangolók.

Fiatalabb lennék, drága, szép Kéthly-örökös – a forradalomra készülnék. Konspirálva, idő előtt.

Mert valld be azt is Ildikó, még nem éljük meg- és át tudatosan a nyomornak azt a fokát, ami már négymillió honfitársunk nyakában valóság, még adottak menekülési útjaink ahhoz, hogy a sosem, senkinek nem kívántat, a forradalmat elkerüljük. Magyarország mindig a levert forradalmak országa volt. Cáfold, ha tudod, tanárnő!

A Gazda tudatosan játszik erre.

Tisztában van Veled és velünk.

Rezümé? Gyáva népnek nincs Hazája...

Nincs nekünk sem? Ugye tévedek?

 

Balog Gábor

-csataloo-

2ol6.o9.1o.