Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÁLASZ, MITSEMÉRDEKEL KÉRDÉSRE

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

VÁLASZ, MITSEMÉRDEKEL KÉRÉSRE

 

Mi jár a fejemben?

A meghasonlásaink, Testvér!

A jobban teljesít szlogen, és kontrasztja, a sosem látott sorok ételosztásokon. A nyíltan a Dunaszaurus ellen, burkoltan a változásért tüntető ötszázezres menet, s nem egész harminc évvel később az egyenlősdi mentalitású, kádárinál pimaszabb, aljasabb, tolvaj-önkény ellen tüntetők ötszázas, párezres, s esetenként már tíz körüli tömegei.

A sorbanállás egy hasi ultrahang vizsgálat előjegyzésre, két hónap sikertelen próbálkozás után, míg végül, helyszíni rákérdezés után kiderül, megadott telefonszámokat fölösleges hívni, senki nem veszi fel, a telefon félretett, csak személyes jelenléttel lehet esélye a sors által vizsgálatra kényszerítettnek, s az is csak akkor, ha előbb kel, mint harminchat fradis kopaszok.

Eszemben a beszéd, mikor a kis genya az oroszok mindenki által kívánt kivonulásáért tépte a száját mások csendes, fennkölt áhítatában. Meg a szerelem, az igazi, a mindent felülmúló, öt gyerekem is akad, mégis, afféle foci utáni, serdülőkori, mekkora a pöcsöd férfiszerelem, (amit csak a könnyű nyári tripper, esetleg AIDS zavarhat kicsit), amit a kisember érez, medve formátumú, KGB-s madzagrángatója iránt.

Vicc, viccek is eszembe jutnak.

Kohn-grünösek, kádárosak, ahogy sír az elvtárs a parlament előtt a Dunánál, meg a cipők, a cipők, amiket ma még nem dózerolt be a hatalom, s nem ültetett helyükbe Prohászka-tojást.

Innen semmi bakugrás a gondolatnak sömjénig eljutni! Fehérnek nem mondható lovon, a hülye pózol, hogy megutáljanak minden helybenmaradót, de a kivándorlót is Erdélyből.

Viccek, hogy miként lehet egyszerre Iusticiát két lyukba dugni törvényesen, Balsay-visszamenőleg.

Balgák hite, hogy saját testméretüket messze túlnőtt piócát valami bocsánatkérésre kényszeríthet a tisztesség, a tantervi tantárggyá tett etika. Vicc, hogy hatalom, majd korlátlan, tolvaj birtokosa, az általa kijelölt főhorgász, tej is megalszik a számban mitugrásszal, majd megköveti a meglopott, megnyúzottakat!

Mély mocsokban élünk a Magyar Köztársaság romjain. Magyarok, hozzánk tartozó, megint csak magyarok. Osztjuk, kiosztjuk egymást, minden erőnk elvész. Időnként felröppen egy-egy lepke forma, de butaságunk a DDT környezetre rájátszva pusztítja el a felröppenőt.

Marad az éljen orbán.

Nektek, egységben nem gondolkodó különbözőknek.

Mélykommunista, messze nem ideológiai alapú, elvtársi baráti kötődések pár Isten, s sokkal több megtagadott egy-meg sokisten nevében. A demagógia csúcsán, afféle nonpluszultraként.

Marad Iusticiának némi kemény, kivezényelt TEK-es, vagy kopasz focis farok, hogy befogja száját, s ha visít, betömik főügyész támogatott többség nevében, aljáról is. Szegény. Szegény vakon döntésre kényszerített kedves! Nem bízhatsz szabadulásodért senkiben, csak a tömegek tűrőképességében.

Az meg kiszámíthatatlan......

Az meg kiszámíthatatlan....

 - jelezném bizakodással.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2ol6.o3.17.