Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


URAM, SEGÍTS!

img_4121.jpg

URAM SEGÍTS!

 

Uram, segíts!!!!

Megnyilatkozott a szódásüvegszemű - később kontaktlencsésen is ugyanaz - Tónika, az elhallgatott négyzetméterek, a féláron privatizált ingatlanok és zsebre visszaosztás mestere, az első fidess (kisgazda - hol a torgyi - itt a torgyi, bezárjuk a fiad torgyi) kormány napi parlamenti felszólalója, a kijelölt seggnyaló, aki új orbán kurzusban a homokozó lopósba avanzsált főkorifeusnak.

Ellopták százhúszezer ember pénzét.

Ebből húszezer a pénzes, befektető, a többi százezer kisember. Nyugdíjas, ahogy a bankok előtt sorakozók arcait látom. Olyanok, akik évtizedeken át a megszokott helyre hordták a majdnem semmit, berögződésesen.

Megbukott, bebukott számoltan majd nyolcvan község, falu, köztük két város pénzügyi létezése -erről hallgat a TV – Somogyban, Baranyában. Miért nincs helyszíni tudósítás ezekről a falvakról községekről?

Hogy Tribunszeréról és Kulcsár Attiláról ne beszéljek, ne is simicskázzak a csöppet se nem, ezt az országot az orbáni mentalitás tette azzá, ami.

 

A most már köztudottan, szimplán, a Nemzet gecijeként aposztrofált, vagy mások szerint nem az – tagadólag védett – politikus pártja, brancsa, baráti köre volt az, aki-ami elindította a felelősségre vonás nélküli lopás, síbolás szabadságát, a lehet bárki hülye, azt a törvény nem tiltja mentalitást ( utalás Josip Tot és Kaya Imbrahimékra), a közpénzek magánzsebbe osztását hatalmi posztról (Lásd a poltpetis elévülési verdiktet sárazsadányi szőlőtámogatási közpénz ügyekben).

Emlékszem pár buktára pénzügyi vonalon.

Egy Lupis bukott le nem egészen egy milliárddal a rosszemlékű Antall alatt. Bevarrták azonnal. Az Erőss -féle már megúszta. Megúszta Schleht Csaba a cégeladást, ma főnök a simliská-nél-nál. Az egész rendszer arra lett kihegyezve, hogy asszisztálhat egy diploma nélküli beépített miniszter is a közbeszerzés szervilitásával kettős tartójának, a miniszterelnöknek, meg a másik spremahajdernek. Felépült egy rendszer, ahol a nyilvánvalóan cégcsaló, úgy hétszáz cég hamis cégalapításból keményen profitáló senkiháziból miniszter lett, ahol a törvényesített korrupció ellen csak egyetlen külföldinek, bizonyos André Goodfriendnek volt nem saját kútfőből, de kormányzata támogatásával kimondott szava. Hogy hiteles volt a szó, arra nesze nektek vidaildikó! Tartsátok, szeressétek!

 

Emlékszem arra is, hogy a kisebb-nagyobb pénzügyi botrányok vélt érintettjeit, azonnal, de azonnal bevarrta előzetesbe a hatalom. Ültek, pereskedtek, oszt kijöttek úgy, ahogy.

 

Ma a legfurcsább, hogy százmilliárdos lopás – mely vélhetően igaz – feltételezett tolvajainak kikiáltott cégek minden tulajdonosa, vezetője felügyeleti bizottsági tagja otthon számolja a pénzét, érintetlen. Nem rabszíjon elvezetett, ahogy illene!

 

Rogán, a Tóni, meg szocizik.

Szájából jövő métely, hazugságtömeg szerint Bajnai, meg most épp kimondatlanul, de megint, sokadszor Gyurcsány a felelős, hogy idáig jutottunk. Mintha nem létezne a legaljasabbak véd- és dacszövetsége: A szűken, hatszáznyolcvan csókosban (rokon nincs beleszámolva) meghatározott fidess!

 

A nép, amellett, hogy szív megint, sorban áll bezárt bank előtt a sokszor csak sima kis temetésre kuporgatott pénzéért, csámcsoghat azon, vajon igaz-e hogy a főnök geci.

Csámcsog. Teszi. A bankkirakatba való téglát törvénytisztelőként otthon hagyta, s a legközelebbi tüntetésre sem megy el - fáj a lába.

S közben az alapkérdésre, a mivé lettél szép Magyarországra, a hol a Köztársaságra, az elterelő hadművelet csindarattájában nincs válasz. A kifli pont annyiért van a polcon, amennyibe kerül!

Kivéve a Nemzeti Selmecificsát. Neki, nekik ingyér'!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o2.27.