Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJÉVI KÍVÁNSÁG

ÚJÉVI KÍVÁNSÁG

001--8-.jpg

Szeretnék Boldog Újévet kívánni, most, a dömping előtt minden szeretteimnek.

Mindeknek, akik jól-rosszul ismernek, akik tesznek arra, élek-e még, meg azoknak, akik napi rendszerességgel meglátogatnak testben, vagy virtuálisan.

Külön kiemelten kívánok minden jót azoknak (nem kevesen vannak, s nem akárkik vannak közöttük) akiket az elmúlt négy évben ismerőslistáimról töröltem. Gondolkodásmódom szerint ők azok, akikre leginkább ráfér a jókívánság. Elesettségüket, kívül-maradottságukat nem kompenzálja jólét, biztonság, hatvanhat istenekben vélt erős hit, meg semmi, csak a jókívánság, amit én küldök nekik.

Mert áldást küldök esendő, sokat botló emberként – semmi transzcendens, semmi hókusz-pókusz – áldást, amit élő ember küldhet úgy, hogy tudja, az sem fénnyel, sem hanggal nem terjedhet. Nincs közeg, ami közvetítse, csak a szeretet. Csak, és kizárólagosan a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlanul létező, a lélek, az egyénre szabott lélek hullámkibocsátása-impulzusai.

Hozzáértőknek simán elhiszem, hogy jogom sincs áldást küldeni. Sem isten nem vagyok, sem korifeusa isteneknek. Gyarlóságomban vagyok sorsaik részese, félresikerültnek mondott ecsetpötty színpalettán, és sokszor disszonáns, nagy áhítatokban.

Széttárom kezem, s mondom Néktek:

Minden istenek népe! Legyen az eddig leélteknél szebb, jobb évetek, életetek! Kerüljön Benneteket a baj, bánat! Tudjatok örülni a kevésnek, s a kevésre jöjjön a sok holnapjaitokban. Tanuljatok meg adni, s legyen miből! Önmegvalósításaitok belső kényszere hajtson úgy előre, hogy ne tapossatok el senkit, hullott falevelet sem a törtetésben. Szabjatok határt étvágyatoknak „egy a has”, korlátozott, ami belefér alapon!

Legyetek azok, akik büszkén mondhatják majd, félreismertem őket!

Végezetül, ha megengeditek, s nem éreztek benne bántást, hadd kívánjak minden földi jót sajátnak vélt, tudott Kedveseimnek. Csupa kezdőbetűkkel L-nek, A-nak, M-nek, A anyja M-nek, J-nek itt és J-nek ott, A három ZS-nek, az ikres B-nek, IG-nek, meg a többi, számos-számtalan többinek. Ők az én világom. Pont az, amiből magam botorul sokszor kizártam, a amibe minden, világomból kizárt élő és élettelen beletartozik. Mindörökké.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.12.28.