Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZOPÓS ÜBÜ

 

285529_2004364227210_1186765222_31831564_4931943_a.jpg

SZOPÓS ÜBÜ


Mint egyre többen, a magam részéről is megfontolandónak tartanám a parlamenti bojkott valamely formáját.

A valóban demokratikus érzelmű, parlamenti mandátummal is rendelkező ellenzéki képviselő csapdában van. Ha szavaz, még nemleges szavazatával is legitimálja a hatalom puszta, erőből, kény-kedvből átnyomott, megalapozatlan, demokráciát megcsúfoló törvényeit. Ha távol marad a szavazástól, ráverik, lusta disznó és megélhetési politikus, mert nem nyilvánít véleményt országos kérdésekben. Ha jelen van, de tartózkodik, azzal is beszáll a kiszámolósdiba, legföljebb hozzáteszik, olyan hülye, hogy véleménye sincs. Megoldás az egyeztetett, közös fellépés, a távolmaradásról, bojkottról időben kiadott kommünikével megtámogatva, magyarázva annak okát, szükségességét.

Ha nem megy párt szinten, akkor mennie kell egyéni képviselői akcióként, ad--hoc csoportban, időben aláírva, kommunikálva. Ne felejtsük el, a mai Kotmány simán lehetővé teszi a parlamenti többség mértéke alapján akár az államforma seperc megváltoztatását is! Nyakunkba ülteti a siserahad holnap Übü királyt, oszt nagyvidáman nézhetünk majd, mint a moziban! Törvényes gátja nincs a forgatókönyvnek! Ha a mai valós ellenzék súlyát a bejelentett bojkott után - lehet, csak rövid időre - érzékelhető, de várható nemzetközi csindadrattával hasonlítjuk össze, az akció, pláne, ha permanens, hatása minden egyébnél ütősebb, hatékonyabb!!!!!

Persze, nem vagyok hülye. Tudom, az elcseszett kicsihuszárt megfontolásra (az életrajz könyvekben róla megjelent nő utáni vetélkedés, a kakasviadal, vagy boxmeccs után) a Jóisten sem kényszerítheti. Nem azért, mert nincs, de azért, mert a kicsihuszár beteg.

A minap hírei: nagy, jó szövetségesei, a zászlót lengető kukki-kukki lepedő-lepedős vitézek mondanak ordas nagyokat ténykedéséről a háta mögött. Politikai a felhang, de az alaphang emberi: Drasztikus, vulgáris, de ül. Leszopta! Jár a hangszóró!

A tényeket kár vitatni – innen, a magyar Alföldről, a Dunántúlról, Duna–Tisza közéről, s a fel nem sorolt tájakról, tény, így látszik , ha látni hagyják.

A kisember félsze, fóbiája mindig, hogy előre meneküljön, mert rájöttek, ott a hátsó sorokban, hogy nem macho, sőt....

Talán hagyni kéne, hogy besétáljon egy öltözőbe, mindegy, milyen csuton, és kiélje magát felvett, alkalmazott, meg Kubatov-listás, copp-listás, békemenetes, meg Erdélybe hopp-galopp, lovon bevitézlő, szemügés vállalkozókkal. Nem járna külföldre Atomantink – talán..... mert van jobb, mint a honi, a NEMZETI, magyar????!!!!!! Príma, nemzetmentő orgia lehetne...... Hajrá fijjug!


Összefoglalva, nagy jó Feleim, ne szeressétek Übüt, a (politikailag és ...?) kétes identitásút, mert nem hoz a szeretet néktek megkönnyebbülést. Féltsétek fiatok-lányotok tőle, mert nem akar jót nekik.


Ti, meg ott a padsorokban, képviselők, gondolkodjatok a bojkott értelmes, hatásos formáján, ne aludjatok!


Balog Gábor

-csataloo-

2í14.o6.24.