Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZERETETTEL AZOKNAK....

2012.04.25.-027.jpg

SZERETETTEL, AZOKNAK......


Soha nem fogadtam pénzt teljesítmény nélkül.

Munkás életem alulról, olajsárban kezdtem, s amit utána csináltam, a szerencsének, a tanulásnak, szerzett tudásnak és nem általam irányított kiválasztásnak, kiválasztódásnak volt köszönhető.

A dolgomat tettem, bárhová kerültem. Volt, hogy a legjobb baráttal vesztem össze egy részeg estén, s másnap, mivel főnököm és cégtulajdonos is volt – kiléptem, újrakezdtem. Sem elismerni, sem szeretni nem szűntem meg, csak odébbálltam. Ma is Barátom.

Volt, hogy erősen ferde szemmel nézett a munkáltatóm, mert nem álltam be a kényszerű „lopj, csalj, hitegess” követelmény mögé, és megvédtem a bukástól azt, aki felénk teljesített. Írásommal ihletője, motorja voltam spontán tüntetésnek. Az idő, de a gazdasági eredmény is engem igazolt.

Nem utaztam Brazíliába sem egyszer, sem kétszer, hogy hóthalott esélytelenként költsem a tulajdonos pénzét egy fantázia ötlet alapján. Más vállalta el.

A jutalmaim, amiket kaptam, bezsebeltem.

Titkos, soha nem bizonyíthatóan B-listázott embert sosem rúgtam ki, inkább segítettem, hogy állása, munkája, bevételi forrása megmaradjon – s hozzáállásban talán változzon a követelmények szerint.

MTK-s beállítottsággal nem igazoltam sztárcsatárnak a Fradiba. Sem sztár, sem csatár nem voltam, s talán nem is hívtak. Maradjon az én titkom. Rúgtam a labdát célirányosan, mindig a soros, felkészült ellenfél kapuja felé, társakat, saját csapattársakat keresve.

Nem gyűjtöttem három életre elegendő, elkölthetetlen vagyont, csak filléreket, amit célirányosan feléltem. Nincs tartozásom, sem anyagi, sem erkölcsi. Anyagi? Még lehet. Erkölcsi? Honnan, ha tudom, „az erény könnyű séta csupán”?


Híve voltam, vagyok, maradtam a nem ész nélkül megalkuvó kompromisszumoknak, vallom a békés egymás mellett élést.

Gyakorlom a szellemi leépülést.

Szeretettel, azoknak, akiket illet.....


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o9.24.