Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZEGFŰS LILÁK

10501840_10203572271685844_8376538382271452929_n.jpg

SZEGFŰS LILÁK

 

Távol álljon tőlem, hogy lebecsüljem Horváth úr újpesti győzelmét MSZP színekben.

Értékes győzelem, ahogy magától értetődik normáliséknál, hogy a győzelem érték.

 

A politikai helyzet baloldalon – ha tetszik a demokrácia mellett elkötelezettek oldalán olyan mértékben képlékeny és csapdákkal tarkított, hogy bűnös hanyagság, felelőtlenség lenne hallgatni szimpla kis tényekről. Kicsikről, de tényekről, amik mindegyikében egy-egy jövőkép-meghatározási csíra rejtőzhet.

Harminc százalék alatti volt a részvétel. Magyarul, tíz szavazóból hét maradt otthon. Az pedig nem támogatást jelent, hanem a választás értelmétől, az abban, annak lényegétől, eredményének tulajdonítható távlati hozadékától való elfordulást, amolyan köpök rátok cakkrumpakk módra. Három emberből megfoghatatlan másfél támogatta az MSZP szép kort megélt jelöltjét, egy a mai nacsalnyikokat, és persze, a maradék félember szavazatai oszlottak meg a törpe futball-karriert rasszista párt színeiben forintra váltani kívánó, a némi zöldike, - a hol itt-hol ott kurvulok - lehet más jegyében, és a dagadt kaméleon jelölései között. (Dagadt kaméleont lásd lábjegyzetben – amit nem teszek ki! )

Tizenhárom formáció állt ringbe narancs kötelek között. Két meghatározó baloldali (?) demokratikus (!) tömörülés nem adta nevét, csak szavazóit a támogatáshoz. A meghatározó távolmaradó, jelöltet sem állított, tartotta magát április előtti alkujához.

 

Adott a népharag, a tüntetések. Adott a lassan, helyén beérő felismerés, hogy orbán gazember. A szavazók, ennek megfelelően döntöttek, s nyertek is. De eljárható most a győzelemtánc? Ott, ahol tízből heten hallgatnak?

Erre kell stratégiát építeni egy középszint kádernek, hogy burkoltan, de kimondhassa téves következtetését, jó helyen vagyok a posztomon, ez a helyes irány és lám-lám, orbánt „demokratikus” feltételek mellett is le tudjuk győzni?

Nagyfokú tévedés, ahogy a nyilatkozó is az. Nyilatkozatában nincs alázat, rosszul kitanult szakmája, a politika iránt. Bérdalos kóristalányból ritkán lesz primadonna! Mondhat nagyokat, de mondataiban ott a fals!

Horváth úr értékelt, elismert, megtapsolt győzelmében, magára valamit is adó szerveződésnek a hét otthonmaradót kell első helyen észrevenni!

Nem a kutya van itt, ebben a szemléletben elásva, de a lehetőség, hogy elkaparjuk a kutyát!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.11.24.

 

P.S.: Lábjegyzet cenzúrázva! Cenzúrázta a szerző! Pfujj! Öncenzúra? Ezt is megéltük?