Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAPTOR

 

imagesca3f55bm.jpg

 

 

RAPTOR

 

Nagyfokú naivitásra vallana, ha bárki is azt kezdené vizsgálgatni, miből van az árvízi törpének háromszázmilliós vagyona.

 

Nem annyi van!

A szemlélet, a gondolkodás hibás!

Kihagy valami rendkívül fontosat, ami csak a valódi raptorokra, ragadozókra jellemző!

Ahogy anno a raptorok, vagy épp az állatvilágban a sikeresebb ragadozók, farkasok, hiénák, a törpe is klánban, csapatban, rablóhordában gondolkodik.

A zsákmány megszerzésében is széleskörű a csapatmunka!

Én ötletet adok, kiszemelem a zsíros falatot, te ellehetetleníted a működését, törvényt hozol, vagy épp megtalálod a jus idiotismus-ra alapozott stiklis lopást, egy könyvelőt, egy hajléktalan-tudatlan strómant, vagy épp Kaya Ibrahimot az egész famíliájával, beleértve Josip Tot-ot is. 

A raptor-szellem mindent kihasznál. Párttörvények sutaságát, ha elszámoltatáshoz kötött felelősségről van szó, az igazságügyben megbúvó gyenge pontokat, a megvásárolhatók részrehajlását, tömegek vakságát és háláját pár elhullatott rézgarasért.

 

A raptor megszerzi a zsákmányt. Mindegy mi az, ha kellett - megszerzi! Legyen az vagyonindító székház, mint eredendő bűn, vagy beépített genetika, szőlődűlő, vissza nem térítendő állami támogatással, lakás a más zsebéből némi kinevezésekért, bányászati jog tőzegre, dolomitra - természetesen a konkurencia ellehetetlenítésével.

Ja kérem, ilyenek a farkas - akarom mondani - raptor törvények!

 

A raptor mindig éhes.

A zsákmányból sosem elég.

Kinevezi magát, hordája prominenseit piac-meghatározónak, s onnan nincs abban a piaci szegmensben üzlet, legyen az legális, vagy illegális, amiben ne lenne meghatározó, vagy megbújva első számú haszonélvező!

Olajat kell kicsit szőkíteni? Kiszőkítjük! Gázt kell utaztatni-lopni? Utaztatjuk, lopjuk! Pénz kell a hobbijainkra? Hozunk törvényt, hogy aki nekünk tejel, annak nem kell tejelni adóban az állam felé, s ha akad esze az illetőnek, majd rájön, hogy jobban jár, hisz tőlünk kaphat a majdani jövőben lehetőséget, hogy újra adjon. Ha nem jön rá - kisnyúl! Mehet kapálni, csukhatja nagy-hirtelen befelé a boltját!

 

A raptor a zsákmányt nem teszi közszemlére.
Berángatja a bozótba, szétíratja telekkönyvekben szapora családja fia-borjára, falkatagjaira,lekötelezettjeire, rabszolgáira, elhelyezi biztos letétben nem ám a szem előtt Svájcban, de Kajmán-  Aligátor- és Krokodil-, valamint Man- és egyéb szigeteken. Legföljebb, ha háromszáz milliót tart a látszat kedvéért félig bevallottan a birkanép szeme előtt. Az, hogy a pórnép nem látja, messze nem jelenti azt, hogy a raptornak nincs legalább ugyanannyi bevallható éves zsákmánya, mint annak a pár kivételnek, akik kötelesek a raptor szabályok szerint a zsákmány egy részéről - ha fanyalogva is - bevallást készíteni!

 

Ma még van esély megszabadulni a raptoroktól!

Április hatodikán még véráldozat nélkül elérhető, hogy eltakarodjanak.

 

Holnap, ha elbújsz, ha gyáva maradsz, végképp leírható névtelen senki leszel! Préda, egyetlen megmaradt eséllyel a túlélésedhez: Mehetsz, csápolhatsz a legközelebbi, idei árvíznél vezénylő tábornokodnak!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o2.21.