Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PEREL-E (szavazok Tapolcán)

PEREL-E (szavazok Tapolcán!)

img_4121.jpg

Miniszterelnök Úr!

 

Ahogy olvasom a sajtóban, Önt egy korábban Ön által pénzügy zseninek titulált, ma állítólag leszálló ágban lévő médiacézár és megszámolhatatlan javak tulajdonosa, nagy nyilvánosság előtt, hirtelen felindulásból legecizte!

Sokrétű elemzését hallottam az állításnak, olvastam annak visszhangjait is.

Nem jogászként elolvastam, vagy ötször a Btk. becsületsértésre vonatkozó passzusát. Laikusként jutottam arra a következtetésre, hogy a hirtelen felindulásból elkövetett legecizés, (HiFeLegec) amolyan határeset. Népi mondás szerint, ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes. Első olvasatra – nálam, a laikusnál – simán belefér a becsületsértés nagy nyilvánosság előtt, ám ha belemegyek a részletekbe, bizony találok kiskaput, ahol a nagy nyilvánosság előtt tett állítás büntetőjogi számonkérésének és büntethetőségének „KAPUT”.

Persze, ha, mint laikus tévedek, akkor is értem a mozgatórugókat és tisztában vagyok azzal, hogy Önnek politikailag nem tenne jót egy per arról, vajon geci-e Ön! A per, mint olyan a mai magyar jogrendben elhúzódna évekig (ez természetesen haladékot is adhat önnek a politikai túlélésért viselt permanens harcában) és az elvben, de mai állapotok szerint a nem igazán kétesélyes verdikt meghozataláig az az undok ballib sajtó, nomeg az újundok „Hírsajtó, Metro-sajtó stb” az ön állítólagos geciségén – hogy képzavarral éljek – lovagolna!

No, épp idáig jutottam, mikor hallom, a volt kedvenc, a vagyon és birtok, no meg az állítólagos párt-túlélés egyesek szerint hosszú bájtos megalapozója simán leügynöközte Önt, mi több állította, Ön bizony helyre kis ügynöke volt a rendszerváltást megelőző tervezett és sikerült szarkeverésnek. Tudom, a hallottak beidézése itt, nálam nem pontos, s ezért ugyanitt és most nyilvánosan meg is követem Önt!

De kérdésem azért maradt, Önhöz, aki elvette tőlem a Hazámat a Magyar Köztársaságot és politikájával egy nemzetközileg is közutálatnak kitett belül-kívül pária országot csinált belőle!

Kérdezném Önt Miniszterelnök Úr, hajlandó-e feljelentést tenni, de azonnal(!), az Önt állítólagos ügynöki múltjával besározó, esetleg megrágalmazó korábbi harcostársa ellen?

Hogyan menjek a legközelebbi Békemenetre, ha ezt Ön meg nem teszi!?

Hogyan csápoljak Ön mellett, ha elintézi a súlyos tényállítást, azzal, hogy az csak egy sértett ember vagdalkozása, netán hozzáteszi, hogy „Aquila non capcat muscat”? Aquila Ön, vagy csak beszari, esetleg lusta? Legyecske a besározó, vagy netán kaliberben Önnél többet tudó?

Én székházügy, meg bányabotrány, Sárazsadány és megfigyelési botrány, de nyugdíj-milliárdok lenyúlása, és trafik, meg földmutyi után is feszt, töretlenül hittem Önben, hisz kimondta anno, ruszkik haza! Ma Ön még a ruszkit is idehíjja! Én nem hiszem, hogy, ahogy mondják elemzők, Ön egyre inkább keletre megy, mert tudom, ma is Felcsúton van, mint döglégy a szaros talicskán, rajta tartja szemét a befolyó TAO milliárdokon (is) és kisvasút is épül, azám!

Bizalmam épp most van megingóban Önben!

Ha perel és nem egy forintot nyer kártérítésként, bizisten visszaáll a korábbi szintre! Akkor vesszen Simlicska és Éljen Ön!

Nagy ember mondta – még Önnél is nagyobb – a népnek kenyér és cirkuszi játékok kellenek!

Pereljen Miniszterelnök Úr, mert ha nem perel, magára ragad a gyanú, mint vásáros cigányra a műanyag kalap!

Pereljen és én majd hátradűlök a fotelben és röhögve nézem a cirkuszt! Mert egér-rágta fotelben hátradűlve is én vagyok minden alja-haszonleső legrosszabb rémálma: A Nép. A szavazó. Velem gondolkodóként sokakkal együtt, egyszemélyben. Jelzem, most Tapolcán fokok szavazni épp!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o3.o9.