Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÁSZTOROK, PÁSZTOROK ÖRVENDJETEK

 

005--28-.jpg

 

PÁSZTOROK-PÁSZTOROK ÖRVENDJETEK!


Egészen az első TV-nyilatkozatig azt hittem, a tévedés, a botlás, a rossz szóhasználat hibájába esett pásztor lehet a Mi Pásztorunk megbocsátást, szeretetet hirdető példabeszédjeinek egyik megtestesülése.


A tévhit -mert annak bizonyult- megerősítéseként nekem alátámasztásként szolgált, a korábban, s tán ma is pragmatikus Antall-hívő, ma DK-s alelnök Debreceni Jóska (csak így, mert korom, képzettségem, tudásom és elkötelezettségeim is feljogosítanak erre a Jóskára) életútja, egészségesnek vélt, s tudott helyzetfelismerései és a kor- elemzés mellett kimondott-kimondatlan önelemzései.

Bár emlékszem publicisztikáira, sztárolására a csurka-vonal kapcsán, emlékszem logikai bakugrásaira is sok-sok esetben. Csak elképzelem, mert nem tudhatom, mint a költő, milyen trauma volt neki a sztárszerep után a szerepvesztés, sokak által logikusnak vélt-tartott érvelései után a kiutáltság az anyaszervezetben, a történelmileg borossodó, lezsákosodó, bent maradt csurkisták által ideologizálódó pártban, szervezetben.

Tulajdonképpen abban sem vagyok biztos utánanézés nélkül, mi bukott előbb nagyot, a párt, vagy a személy. Indifferens.

Örömmel üdvözöltem új, választott elköteleződését, mert a maga részéről tartottam/tartom azt helyes iránynak ebben az irány nélküli balos kakofóniában. A B-közepes hangulati, de tényelemekkel is kitömött munkája is elismerésre, s annak kimondására kényszerített: Változott!

A miskolci pásztor mellett tartott kampánybeszéde sem váltott ki elutasítást sem felé, sem a támogatott felé, hisz lételemem, hogy hiszek a pozitív irányú változás lehetőségében és hiszek, a nem orbitális, kapitális hibák nullázhatóságában, felejtésének értelmében.

Nem gondolkodhatok másképp, lételemem!

A hideg zuhanyt a független jelölt megszólalása adta.Azt mondta, a cigánykérdés megoldásának a vajdaság-intézményrendszerének visszaállítását látja.


Namármost! Ha ez az ember képzett jogász, akkor a történelmet is ismernie kell. Ha tudja, mi volt a magyar társadalomban a cigányvajdaság intézményrendszere, és ma a huszonegyedik században ezt megoldási képletként dobja a köztudatba, akkor rosszul tanult, alapvetően ismerethiányos, vagy szimplán rossz szándékú. Ha nem tudja, de beszél erről, akkor meg hót hülye, és minek beszél olyasmiről, amiről a tudása hibás, hiányos, vagy épp meg nem lévő!!!!

Andrisokat, kalpagos csendőröket is képzel ez a mi jelöltünk a cigánykérdés megoldásához, vagy csak úgy, ad hoc, pl. gárda-besegítéssel óhajt Miskolcon rendet teremteni? Megszórja őket neki soha a jelen körülmények között meg nem ítélt közpénzzel, esetleg elmegy Csatkára velük imádkozni, vagy csupán javasolja majd nekik, eredjetek ki DVTK meccsre, s majd csak megéltek valahogy?

Na ennél többet vártam egy olyan valakitől, aki mellett Debreczeni, Eörsi, meg jónéhányan letették a voksot helyi integritásra (érintetlenség, sértetlenség, feddhetetlenség, tisztesség, becsület) hivatkozva.

Mostantól, ez a pásztor a szememben csak egy játszma része, ember, aki maga választott szerepet magának, s nem számolt tudatlanságával, gyöpös, avítt gondolkodásával, amit a sok-sok megoldott, megoldatlan bűnügy hozadékaként a rendőri mentalitás varrt észrevétlen saját nyakába.


Milyen jó, hogy nem Miskolcon kell szavaznom!

Maradt esélyem arra, hogy szimpatizáltjaim durva botlásának higgyem a megengedő, a szocikkal nyilván egyéb érdekek miatt összeboruló jelölt-választást, és maradt esélyem, hogy gondolkodóként, mindenek ellenére megerősítsem, vagy kitépjem, gyökerestül az elkötelezettségeimet.

Ami befolyásolni fog mindenképpen, az azt hiszem, axióma. Nem én találtam ki, tán olvastam valahol, de igaznak tartom.

Ha szarban vagy, nem mindegy, milyen irányba dolgozol. Ásod magad lefelé rásegítéssel, vagy törekszel kimászni belőle!!!!!!

A qui prodest, meg mint légy a csukott ablakú szobában, egyfolytában egy másik költő, nem erre a problémára hegyezett, de itt is érvényes fél- vagy egész sorát juttatja eszembe:

„ .. a széles fejsze mosolyog!....”

No, ki itt a fejsze, Barátaim??????


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o7.2o.