Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PANCSEREK

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

PANCSEREK

 

Elnéztem a tüntetés-utánzatot.

Otthonról, mert a hülyeség tobzódása láttán-hallatán már elment a kedvem attól, hogy olyasminek legyek részese, ami szimpla kis Milla-2 történet, de ez már a kis jóindulattal akár rátermetteknek is mondhatók, pl. Bajnai, Juhász nélkül.

 

Hallgattam a szónoki teljesítményeket, magamban elemezve nem csak a tartalmat, ami zagyva panelmondatok egybegányolása, de a megjelenítés orátori módját is.

Kedveseim! Ezeknél a szerencsétlen jószándékúaknál egy bérelt lagzi-vőfély is sikeresebb, rátermettebb!

 

Hováig süllyedhet még az ész, a ráció hatalma, ha pár ezer jogos felháborodásból összeverődött embert még csak kóklernek sem nevezhető, de mindenképpen önjelölt exhibicionisták próbálnak irányítani? Hová, ha a kiútkereső szerencsétlenekbe rögtönzött pódiumokról a kiúttalanság maga próbálja fejbe-tölcsérezni a lehet más a politika bukott szlogenjét, miközben vadul ágál az egyetlen lehetséges, racionális megoldás ellen? Miért olyan rettenetesen nehéz felfogni, hogy mielőtt harcba indulok, megnézem a fegyverarzenálom, és számba veszem a csapataim? Miért oly képtelen nehéz felfogni, hogy a várható harcban, csatában szövetségesekre, haderővel és munícióval is rendelkező szövetségesekre van szükség?

 

Ezek a szerencsétlenek semmit, soha nem tanultak? Kerülték az iskolát? Reiszoltak a hátsó padban, amikor az oszd meg és uralkodj elvet, a mohácsi csatavesztést, vagy épp a gyarmatosító politika lényegét oktatták?

 

A történelmi pillanat arra, hogy valós erővé kovácsolódjon megannyi akarat, újra, immár másodszor válik szivárványképpé, fakul, tűnik elfele, a még az anarchizmusuk lényegét sem ismerő-felismerő fafejek értetlensége miatt. Az első Milla nagy kaliberű szónokai is eltűntek, ezekre a szerencsétlenekre ki fog majd emlékezni?

Létező, MSZP, Együtt és DK, Szolidaritás és MoMa nélkül nincs, nem lesz sem kormányváltás, sem új mederbe terelt, tisztességes politikai kurzus, államhatalom. Persze, akkor sem, ha az említettek késve, vagy egyáltalán nem deklarálják közös, egységesített fellépésüket, egyeztetett rövidtávú programjukat egy szükséges, demokratikus, országmentő átmenetre. Ilyen egységbe – no nem gond nélkül, de – megoldható a civil mozgalmak legtöbbjének, társutas betagozódása arcvesztés és elvek jórészének feladása nélkül, nem „nagytestvéri” lenézéssel, de harcos szervező, partnerként, célirányosan!

Ismerve nem szeretett kormányunk intézkedéseit, parlamentünk jogkorlátozó törvényalkotási kedvét, egy ideig, néha-néha összejöhet egy-egy pár tízezres spontán tüntetés ellenük. Eredménye mindennek viszont csak és csakis akkor lehet, ha minden követő megmozdulás már ésszel, célirányosan, rátermett, párt-bázissal rendelkező politikusok által szervezett-támogatott, ha a szónokok mozgósító, gyakorlott szónokok, ha a rendezvény képes közvetíteni azt a hatalom felé, amit az nagyon utál : Az ellene szerveződött ERŐT!

 

A mai képlet: A pódiumról a tanácstalanul hallgató tömegbe fröcsögött tegnapi hülyeség bizonyítványa szerint a biztos győzelem helyett lesz újra szétaprózódás, csúfos bukás, az orbáni machiavellizmus meg röhög egy újabb jót a markába: BIRKÁK!!!!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2ol5.o1.o3.