Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NYÍLT LEVÉL SIMICSKA LAJOSNAK

 

038--3-.jpg

NYÍLT LEVÉL SIMICSKA LAJOSNAK

 

 

Bajban vagy Lajos!

Az általad oly találóan és nemes egyszerűséggel G-nek aposztrofált egy friss rendelettel nyúlt oda, ami birodalmad egyik gyöngyszeme volt: a reklámpiachoz, az óriásplakátokhoz!

 

Tudjuk, emlékszünk, milyen gonddal, szeretettel építgetted egykori szobatársad és ivócimborád, s a magad hasznára a hatalmas vállalkozást, láttuk, éreztük sokunkat nem, s még többünket, véleményeink kialakításában befolyásoló hatását. A reklám már ilyen, tudja ma is tudatos többségünk.

 

Most, egy kormányrendelettel az egy fineszes pénzmogul összes mai álmát, törekvéseit fogja ellehetetleníteni az okos patrónust-pénzgründolót, azt, aki székház pénzből apjának megvette a bányát, az egyet több, tőle jobban függő famulusra cserélő – valljuk be, nálad gátlástalanságban és hatalomjátékokban okosabb!

Nála a pont!

 

Mi lesz most Lajos?

Tudjuk, hogy rossz szemmel nézted a haver által pozícióba fejlesztetett tőled független, az ő markából szotyolázók erősödését, és hisszük azt is, hogy döntően nem a ma már publikus, orosz befolyást előrevetítő vitád, de a személyed ellenében növekvő haver-konkurencia váltotta ki a G-zést!

Tudjuk azt is, hogy a sok nagy hibájuk, osztódásuk és marginalizálódásuk után kétszer is tönkrevert baloldal pártjainak nincs pénze arra, hogy reklámkampányokra, óriásplakátokra költsön, kell a minimális, választási arány alapján kapott állami pénz a vezetők, a szervezet látszatának fenntartására, pár prominensük megélhetésére, páruk újraválasztatására!

Ami mégis plakátra futja, náluk, nekik és nélküled, az lepkefing – ha szabad így fogalmaznom – azzal a gőzhengersíppal szemben, amit volt haverod zsebében lévő, bizniszre rásegített, vállalkozóknak, parlamenti cinkosai áttételével kopteres haverjainak juttat, kormánypénzből fizet.

 

A bukott bandát meg ismerjük. Ember mind, aki a pénzen ül. Fizetését, biztos havi juttatását féltő, nem plakátra pazarló vakegér.

 

Te Lali!

A jobbikos plakátháborúd nem semmi! Huszonhét év óta az első, ami igazságokat plakátol ki! Igazabbat, ütősen nem rakott közszemlére senki, az egykor oly okosnak tartott, mára hitgyülis berkekben momentumozó geg-báró alig-kékmadár sem! Nem csak általános hangulatra játszol, de igazat is mond tőled vett, kapott plakáthelyek szövege. Ahogy ismerlek ismeretlenül, a hírekből, nem egyetértésed nélkül. Vonallaságod senki nem kétli.

Látjuk, persze látjuk, hogy bejött melléd a Botka pár plakátban, s próbálkozik, de kétpólusú ellenzék szélmalomharcában törekvésetek csak olyan, mint UGOCSA FORDÍTOTTJA: A gazembert fogja koronázni!

 

Lajos!

A napi véleményformálásból kikoptál! Metrón, ma százezresen, országosan meg félmillióan olvassák eladott újságodat, a Habonyt. A TV-ben a nap legőszintébb, legjobb Hír-TV hírei a vidéki nyolcmillióhoz, nagyvárosok leszámítása után csak százezer szavazóhoz jutnak el. Vajna, a preferált kurvás, a kaszinós lenyom! Üzletből kikoptál, mert tehetsz bármilyen ajánlatot, olcsón és ésszerűen, minőségileg megkérdőjelezhetetlenül, ki fognak zárni! Ha nem másképp, hát azzal, hogy a legdrágább kettő, s a legolcsóbb (tiéd) kettő ajánlatot eleve kizárja a versenykiírás!

Mit húzol betlire, Lajos?

 

P.S.

Minden tevékenységedből zöngementesen csak a megnyilatkozást, a G-t szeretem fenntartás nélkül. Abban ezerszázalékos az igazad! Pénztelen civilek időnkénti felhorgadása hetven, vagy százezerről két hét után ezer alá csökkenő tüntetései csak cölöp a rendszer, a csalás rendszere fenntartásához!

A baltól minden múltad emléked viszolyog. Hogy találsz guru-zseniként kiutat ahhoz, ami neked-nekem közös cél, a pojáca kártyavárának ésszel megbuktatása, - Radnóti után - nem tudhatom. Az idő eldönti majd.

De valamit értek a lelkedben, hiszem! Nem az egyről, kettőre-hatra jutó pénzügyesében, de abban, aki el tudja szavalni Radnóti, a legsötétebb éjről szóló Himnuszát hibátlanul.

 

Ne bukj Lajos, mert bármi furcsa, ma, a reklámszabályozás kapcsán, a világ ezen csöpp helyén nem csak te buksz nem százötven törökös, negyvenhat szovjet-orosz megszállásos évre, de szimpátiáid, amire későn ébredtél, a DEMOKRÁCIA!

Nem bosszantásul, csak elgondolkodást remélve teszek ide egy idejétmúlt, sok tekintetben bizony levitézlett, nem Neked, Lali, nem nekem hitvallást, de ma nagyon igaz, egykor általad is fennhangon fújt nótát!

https://www.youtube.com/watch?v=rffTiwrpmok

A pojáca elleni minden ésszerű, akár részmegoldást is kínáló, magyarság tisztességes, nem rabszolgasorsba kényszerített harcának lehetséges nótáját.

 

 

Balog Gábor

-csataloo-

2017.04.30.