Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NINCS MÁS ÚT!

2012.04.25.-027.jpg

 

NINCS MÁS ÚT!

 

A Műegyetem előtt, a rakparton történtek átírhatják a történelmet.

Halovány esély, de esély.

 

Mi is történt?

Mindössze annyi, hogy Ungár, Bokros, Kuncze, Fodor és Gyurcsány ki- és elmondta azt, amit Gyurcsány Ferenc, idei május elsején mondott beszédében már kimondott: „Az Együtt, ha kirekesztjük az összefogásból az utat keresőket, a velünk nem egy nézetet valló, de orbánt buktatni akaró demokratákat, nem Együtt!”  Lefordította: „Az Együtt: Külön!”

 

A jelen levő tömeg, a pártjait megvallók és a pártszimpátiáik félretevők nem „skandáltak”! Akaratukat nyilvánították ki egy reménytelen helyzetben, amibe egy tudatos politikus, Mesterházy (és mentalitásukban nem túl sokat változott, háttérirányító sleppje), meg a politikai analfabéta, balek Bajnai, a pódiumszervező füves zsigeri törtető-önfényező lufi és a rossz oldalra trappolt nyugdíját vesztett ál-tömeg, a volt rendvédelmisek korlátozott szolidaritása sodorta őket. Követelésük csak azt világította meg immáron harmadszor, kakasszó előtt, amit vártak kétezer tizenkettő október huszonharmadikán, kétezer tizenhárom január másodikán. Ők, a tömeg, kirekesztőnek és álságosnak, de mindenekelőtt reménytelenül vesztesnek látják a legnagyobb és a nulla választási megállapodását, nem állítanak ki biankó csekket senkifiának, ha őket semmibe veszi!

 

Az esemény megtörtént, utóélete hangos.

Jobbnál jobb, és rosszabbnál rosszabb arcok ragozzák, passzírozzák magukból a szart, de a szükséges, a követeléssel foglalkozó azonnali kezdeményezésnek nincs jele. Az egójukban sértettek frontvonalba küldik a legrosszabb kamikázékat kapitányi, vagy politológusi rangban, elzárkóznak attól, ami, mint kiút és győzelmi esély - evidencia. Rádió kizár, TV (a maradék egy) mellébeszéléssel és hangulatkeltéssel fizet a bevett egyházi státusért a hatalomnak.

 

A problémafelvetők is késlekednek.

Mi más a megoldás, mint a kényszerítés? Mi más a megoldás, mint a kirekesztettek valódi összefogása, nyilatkozata, hogy Demokratikus Választási Blokk-ba tömörülnek, a tárgyalásokat azonnal megkezdik, s két héten belül árnyékkormány és közös választási lista létrehozásával be is fejezik?  Mi más a megoldás, mint közismert, elismert, tiszta, pártokon kívüli miniszterelnök jelölt kiválasztása és, persze, deklarálása annak is, hogy a Demokratikus Választási Blokk kész és teljes választási listán 63 (hatvanhárom) helyet, javasolt ötven – tizenhárom arányban, záros, és tartható határideig fenntartani a legnagyobb demokratikus párt, az MSZP, és választott lufijának értelmesebbje számára?

Ez az erő nyelve, az erő, a népi zsigerekből és józan fejekből induló erő beszéde! Csak ezt lennének képesek megérteni a saját, látszólagos nagyságuktól elavultak!

Mire vártok, DEMOKRATÁK?

 

Az idő drága!

Ha megteszitek, még nyerhetünk! Ez az a hang, ami az urnákhoz szólítja majd a hitevesztetteket, a csalódottakat, a félénkeket! Ha kivártok, pusztába kiáltott szó marad minden változást, jobblétet, élhetőbb országot, Köztársaságot akaró mondatotok!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2013.10.25.