Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NE LEGYEN ELNÖKJELÖLT

img_8072.jpg

NE LEGYEN ELNÖKJELÖLT

 

A hatalomváltás záloga, feltétele a jelen körülmények között egyetlen egy dolog: megtalálni azt a személyt, aki Göncz Árpád politikai nyomdokaiba képes lépni, aki ismert, tiszta és elveihez, népéhez és annak minden -akár tévelygő- rétegéhez is hű, aki elfogadott vezetője lehet a nem csak megbocsátásos, de számon is kérő népakaratnak.

Kell ez az ember, mert hiteles.

Kell, mert olvasztótégelye lehet sok jó akaratnak. Kell, mert időben, a maga idejében képes volt letenni a lantot ott, ahol nem erkölcsi normái szerint daloltak. Kell, mert nem választásokon méretteti meg magát, de emberi szívekben.

Túl egyháza kiközösítésén, túl annyi ellehetetlenítési ármánykodáson, ma sem mond mást, mint ami törvény! Szeresd az embert, segíts neki, hogy boldoguljon a földi pokol-paradicsom összes bugyrai között! Tartsd be a törvényt! Ne harácsolj, ne lopj! Hazug szó szádat ne hagyja el!

Túl komoly infarktuson talpra állt. Fentről segítettek neki, vagy itt lenn, jó orvosok? Hozzáállás, hitnek kérdése – indifferens. Csöndes harcát a békéért, változásért européer Gandhiként viszi tovább, hirdet igét misén, áll ki személyesen politikai hitvitákban a normalitás, az egészséges gyümölcsöt termő sarjak, fák, füvek, virágok, emberek mellett.

Vallási meggyőződésében – bocsánat a profán hasonlatért - 68-as hippi Kaliforniából, vagy szónoka a szeretet hangjaival a háborúk elleni megnyilvánulásoknak. Lehetne woodstock-os felvezető dalnoka annak, ami a tisztességes ember lelkében dalol: We are the wordl!

Ő az akiben látom az embert, aki zászlón, képes tolvaj-maffiózó kormányt leváltani! Nem hiszem, hogy létezik ma ellenzéki párt, civil formáció, aki ne hallgatna csendes szavára!

Akkor mi tart vissza benneteket pártok, pártoskodók, hogy megegyezzetek legalább egyvalami közösben, Benne, hogy győzelmetekkel megállítsátok a visszafelé forgatott órát, a mocskos és hazug lejtmenetet, ami ma jussotok!

Iványi Gábor ideális lenne köztársasági elnöknek. Nem nehéz belátni.Szerepe, hogy bárki, rajta kívül rátermett valóban köztársasági elnök lehessen, nem jelölése a posztra! Neki, kezébe, azt a közösen elfogadott zászlót kell adni, ami az egyetlen kiút!

Kisebb, nagyobb tíz, meg öt-kettő százalékosoknak kell közös, nem önfeladó választási pártot bejegyeztetni, vele, nevével, emberségével. Pártoknak esély, hogy értékes gondolataik átmentsék közös platformon, nem kisemmizetten. A pocakos polip csak így legyőzhető!

Látom a harcot ellene. Lehet, belehalna, mert bár hallgat ilyesmiről, mélyen, belül éli meg a regnálók gazságait. Látom töretlen hitét az emberi jóságban, s abban, nem a gazembereké a világ. Legyen az hívők, vagy nem hívők, másban hívők világa! Vállalná a harcot? Szerintem igen. Családja szerető féltése ellenére is. Őt hite, meggyőződése kötelezi! A nagy család. Mi, magyarok!

Hogy mi lesz a győzelem után?

Hagyja-e majd, hogy fényes győzelmük után egymásnak essenek a győztesek, hagyja-e majd, hogy pár éhes forintra váltsa a nemzet győzelmét egy megválasztott Iványi?

Dehogy!

Elvei vannak, voltak, lesznek.

Garancia. Mi kell több, polgártársaim?

 

Balog Gábor

-csataloo-

2O16.1O.2O.