Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MOHÁCS AZ KELL!

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

MOHÁCS? AZ KELL!

A SZEGÉNYSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR ÜZENETEKüldene nekem valaki, a még létező jóérzésűek közül postán ezer körüli forintot?

Lepukkant államtitkár vagyok. Bevallom, dőzsben élhetek, ami rendjén is van, miért ne lenne, hisz a munkám teszem. Mindenem megvan. Ház, nyaraló – nekem, meg a két gyereknek, de az asszon' nevén is kettő, biztosítéknak, öregkoromra. Kocsi ilyen, meg olyan városi fuvarra, lézeres, meg terepjáró is, ha Kötcsére megyünk arra az idétlen marhapörkölt konferenciára.

A munkaköröm?

Szegénységkutatás és szegénység elleni harc, mert harc nélkül nincs sem fejlődés, sem élet, csak átkos liberalizmus, meg a bal, a Gyurcsány! Gyermekszegénység, elszegényedés, szegény Fradi, megint kikapott – mind hozzám tartozik! Nekem kell rendbe tenni!

 

Főnököm alig, de az mind számít!

Teljesítményt várnak el tőlem. Hogy harcoljak! Teszem!

Sokféle megoldásokban gondolkodom. Van, ugye, a látható szegénység! Ez ellen a legkönnyebb a harc! Koldus az utcán, hajléktalan a padon, kukázó nagymama – na, ők nem tétel a megoldáskeresésben! Benyújtok másfél törvényjavaslatot a srácoknak, s seperc, míg megszavaznak belőle ötöt, hogy nincs szegénység, hogy minden ellenkező állítás aknamunka, és picsába kitiltják begyűjtik holnaptól embereink a koldust, a hajléktalant, a lecsúszottat is, ha sokat pofázik, és sorba állítjuk mindet ócsai lakóparkunk előtt, - viva Patyomkin – a várólistán. Alapból jó megoldás, bár nehezményezem, hogy egyes nem eléggé elkötelezett párttársaim a botoztatásra jogot adó fejezetet rosszul értelmezték, kihagyták.

Van a láthatatlan szegénység, mint Lezsák kollégánál az elhíresült búvópatak. Maszlag! A párthoz érdekből csatlakozottak avítt nézete! Mert evidens, ugye, hogy ami láthatatlan, az nem is látszik, ergo a létezése is megkérdőjelezhető, nem kézzel fogható, nem valóság! Ebben, a konkrét esetben ez bevállalható!

Igaz, társutas nudlikáink, a pici senkik, ha ilyen érvelést használok, fintorognak, merthogy az Isten se más, az is láthatatlan, mondják, oszt mégis, de van! Ez persze bigott összemosása jogos hitüknek, és a láthatatlan szegénység fölösleges misztifikálásának! Sokat vadásznak, sok bakot lőnek – ez az oka, hogy a tisztánlátásra nem képesek!

Vezérem is támogatja áldásos harcom! A minap is átcsoportosíttatott harminc milliárdot, hogy költsem a célokra, de huszonnyolc vissza belőle zsebbe, mert stadiont akar az igekötők sorrendje szerint „át-, ki-, be-,le-, …. ide-, oda-, szét-, össze- visszaCsúton, s ahhoz meg kell az önrész. A többit majd kijárja Navra-”sicc!” Brüsszelben.

 

 

A nekem szabad költésre meghagyott kettőből meg mi a francot csináljak? Vehetek úgy negyven étkészletet a támogatóimnak ormányon belül, meghívhatom a Parlamentbe vacsizni majd száz, hajlékonynak álcázott gyerekük, kitüntethetem úgy másfél millából a keretemből Balogh pátert, és a maradékon rendelhetek némi hirdetésfelületet nálunk, hogy jobban teljesítünk! Máris seggire vertem a pénznek!


Itt állok Önök előtt! Könyörgő, engem is választhatónak feltűntető pofámmal! Önök demokraták! Rendre rossz helyre húzzák az ikszet, de azért emberek! De legalábbis kétlábúak! Már aki.


Kérem, ha maradt még Önökben emberség, küldjenek számlámra, kis semmiség, havi ezer forintot, hogy segíthessek a szegényeken!!!!!!

Bevallom azt is, az ötletet loptam- kölcsönöztem.

Ez az én „túlélési gyakorlatom”.......

Mottó: Iványi nem kell! Nem kell SZETA! MOHÁCS? AZ KELLll!!!!!


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.1o.18.