Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MINT ZALÁN

 

kep-567.jpg

 

MINT ZALÁN


A gátlástalanságot nem sorolja a főbűnök közé sem Korán, sem Biblia. Konfucius sem elmélkedik kifejezetten erről, és Buddhának sincs szava róla. A monoteista szupervallások írott alapja, a Tóra sem említi, sem címszóban, sem lábjegyzetben.

Elgondolkodtató!

Az Isten és/vagy az istenek tiszteletét, imádatát előírják az alap-parancsolatokban, és hasznos útmutatást adnak ahhoz, hogyan legyél ember. Olyan, aki nem öl, nem lop, nem hazudik és a másét nem kívánja. A nőjét sem! :) Olyan, aki eszével, tehetségével elért pozíciójában szolidáris, együttérző társa a többinek, aki szerez és oszt, aki megbecsülést vív ki magának tömegek előtt.

A kinyilatkoztatók, majd egytől egyig számba vették a buktatókat, kemény, tiltó paranccsal rögzítették, mit szabad, mit nem.

Úgy tűnik, velünk, magyarokkal nem számolt egy sem!

Minek is tette volna? Uráli kis népcsoport, a népvándorlást kiváltó nagyobbak terjeszkedésétől űzve, fut, menekül és betelepül erővel oda, ahol most lakunk. Alkalmazkodni próbál. Kurvul kicsit Bizáncnak, de már előtte katolizál.

Hogyan, hogy nem jutott eszébe a sok okosnak, hogy nálunk kitermelődik a legalja?

Hogyan, hogy nem jöttek rá, a legnagyobb átok társadalomnak a gátlástalanság?

A gyilkolás, a lopás, a hazudozás ötvözete, beépülve semmi emberek gerincébe, agyába?


A fidess, valóban korszakalkotóan új!

Megtestesít mindent, ami csalás, gazemberség, isten- és embertagadás. Ráadásul, jól megválasztott, a mi tájainkon természetes keresztény burokban. A GÁTLÁSTALANSÁG MAGA!

Ez a fidess, a fafejűség, az akarnok jellemek tobzódása fenn, s a seggnyalók, érdek-központúak hozsannája hozzá, középnél kicsit magasabb szinteken.

Ez a fidess az, amiben valós értékből semmi, mert minden szavuk saját hazugságaikra épül.

Ez a fidess, az adj új formációt pártja- ötven fős belső brancsa, akik tudnak okosan elvenni mindent, amit látszólag adnak.

Szélhámosok.


Fogalmam nincs, hogyan alakul a holnap, a merre, kivel, miért vele, miért nélküle tovább. Az összes miértet ismerem.

Zsigerből utasítom el azt a képződményt, aminek-akinek prominensei naponta, tényektől elrugaszkodottan, rebbenéstelen szemmel a szemembe hazudnak haszonlesésből. Rogánok, lázárok, gulyások, kormánytagok, szóvivők, tanácsadók, államfő-pártkatona, meg házelnökök, Alkotmánybíróság, Kúria, CÖF, Jobbik, főügyész, kicsischiffer - kit mikor nyom a felszínen lavírozó mocsok, ami sarunk(!), megmondó pozícióba éppen. Mert a főnökük, a vizír, (Erdogan és stadionépítés-fan) a jobb híján Türkmenisztánhoz dörgölődző, épp menekülőben van.

Mint Zalán.


Látva, hogy mily szétforgácsolódott, az, aminek egybe kéne lenni, hogy a futást segítsük, verssor jut/juthat csak eszembe:

„ vannak csecsszopók, akikben megnő az értelem”.


Erre kéne várnunk? Húsz év! Ennyi tudással, jószándékékkal ennyire semmik vagyunk?Balog Gábor

-csataloo-

2o14.lo.28.