Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MI, MEG LÓTÉK

img_8065.jpg

MI, MEG LÓTÉK

Az ember, lepkefingnyi kis élete alatt annyiszor szorul támaszra, példaképre, hogy számmal kifejezni nem volna könnyű. Ő maga is belesápad, ha latolgat, mikor, kit, miért választott helyesen, s hol, mennyiszer tévedett.

Ha nem tenné, ha nem gondolkodna el kényszerű, vagy önkéntes választásai eredményein, nem ember lenne, csak gatya. Bár azt a gatyát sem illene lebecsülnöm, hiszen ruha, s meghatározó, történelmileg bevett egyházak, de számtalan kirekesztettek hite szerint is, mint ruhát, azt is a Teremtő adta a csak fügefalevélben gondolkodni képes vétkezőnek.

Gondolkodom a mocskos világban létező példaképeimen. Élőkön, holtakon, embereken. A keresztre fejjel lefelé feszített Péteren, Avicenna világlátásán, Lao Ce bölcsességein, a leveskét osztó pöttyöshomlokúak nyolckarú gyilkosán, Tollas Kígyó totemoszlopokon. Gondolkodom a történelmi nagyság meghatározásán, és ezernyi kérdés, buktató zavarja-segíti a tisztánlátást.

Lényegi Soltotti, vagy Iványi Gábor? Mellékes koronás Horn, vagy Bokros Lajos? Lázár, vagy madárvédelem, Semjén, vagy lova, Orbán, vagy Vona? -bocsánat, ismétlem magam!

Kalkuttai Szent Teréz, vagy kistafírozott tököslaci, esetleg vézna kis paranoiás háznak elnökévé kövérre hízott értékrendje, egy jól megfizetett szerep a polton az érték? Mind-mind ugyanaz? Agyonugatott pofozógép, őszödi böszme, vagy az igazságtartalma mondatainak? Drogosjuhász, életvitelében ezernyi szálon támadható máig el nem gázolt juhász, vagy a minden porcikájában a tisztességet, ezer emberi defekten támadó, követelő Juhász? Az Amerikai Népszava már szinte paranoiásan igazmondó, de ugyanott hazugságosztó, beteg-Bartusa, vagy Andrassew, a már elköltözött, égi szerkesztőségekbe kivándorolt, ott, vagy itthagyott gondolatainkban tanúságot tevő csendes, komoly véleménye?

Mondjátok Emberek! Maradt még ötven igaz ember a korrupció, EU nem támadott Szodomájában? Maradt tíz? Öt? Bűzlik orbán, és bűzlik minden, ami hozzá tartozik. Génvonallal, friggyel a Hősök terén hazudottan, s anélkül is.

Teleki hullarablónak hitt, vizionált egy nemzetet. Aztán, durr, fejbe, golyó, mert elvei voltak. Tévedése csak annyi volt, hogy a nemzetet azonosította kurzus-politikával. A ti orbánotok, valaha ismerte be tévedését? Tett igazságot, mint Mátyás király, Quaestor, s a többi, Matolcsy, brókercégek és kisebb, de okosabb piti simlisek-lopott vagyonkák visszaszolgáltatására? Mondott valaha a tolvaj nagyvezír, féligazságnál csak egyetlen piciny százalékkal többet? Szárnyal a Felcsútja kisvasúttal, meg az adófizetők pénzéből simlisen oda irányított milliárdok focicsapata?

Teleki a durr-t, egy másik, hozzánk nem tartózó, tisztességes ország megtámadásán vállalta be. Egy felette rangsorban álló véreskezű ellenében. Történelem. Kár lenne vitatkozni a véreskezűn. Van látható, értelmezhető durr-bevállaló élethelyzete a Cinege utcai mocsoknak? Nem agyat tompító Seduxen neki a saját, paranoiáját csak fokozó, törvénnyel, törvény által létrehozott erőszakszervezettel létrehozott látszat nyugalom?

Mint Lótné, az istenítélet utáni sóbálvány, hallgat a tömeg. Morogni, morgolódni sem mer. Megszólalsz? Jön kénkő.....Félsz?.....valameddig......

Idáig értünk. Mi, a sóbálvánnyá, a tisztaságunk okán nem, de kíváncsiságunk után változtattak. Lopós, fertős Szodoma-Gomorra mentett lakói, nem vagyunk képesek legrosszabb énjeink elől a fényre kilépni. Menekülünk. Szájzárat veszünk fel, megengedőn mérlegelünk, s belemarunk, minden velünk egy ügyért csahos, ma még kutyába.

Lót? Köszöni jól van! A Biblia szerint majd borgőzben, nagy élvezettel teherbe ejti mindkét, isteni kegy által vele megmentett leányát, a történet kiagyalóinak nagyobb dicsőségére.

Balog Gábor

-csataloo-

2ol6.ll.o2.

.