Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MERT ÉLÜNK, VAGYUNK!

 

005--28-.jpg

MERT ÉLÜNK, VAGYUNK!


Azok a gyönyörűséges szép békeévek!

Békeévek, ahol csupán egy sublótból elővirított kövület mondta kibogozhatatlan körmondatait, ahol békében fogalmazgatta a Zsírtáltos hosszú, harminchárom éven át rejtegetett, persze csöppnyi ügynökmúlttal megtámogatott antiszemita nézeteit!

Békeévek, ahol oly ájtatos volt a patológus, hogy beszartam a röhögéstől, ha láttam!


Mákszemnyi, hangyapöcsnyi idő, mikor még komoly embernek, demokratának tartottuk Tőkés Lászlót, mi több, a borostásan, rövidnadrágosan parlamentbe járó deviánsokat, ahol Szabad Gyuri bácsi madámozta le az angol királynőt, ahol schamsulák privatizáltak szabótamásokkal és raffaik röppentették a hírt egekbe, valami kommunista átok meglazította kocsijuk kerekét.

Hol vagytok, ti arany évek, mikor Szabó Albert csalódottan elhúz picsába, mert köp a nép a horogkeresztre, nyilaskeresztre? Hol vagytok, príma építkezések évei, ahol elhúz Pozsgay, Zűrös, új világ feltételei között tisztul és erősödik a bal, és Hóbaglyot küld a jó francba a választói akarat?

Mi lett belőletek, drága éveim, kik hangos hahotával tűrtétek Torgyánt, a szekrényből előkerült naftalin szagú Bocskay ruhákat, s fingotok sem volt arról, mi is a szabadságharc?

Ti legföljebb Hingyi Beatrixon utálkoztatok, majd később Tocsikon, akit ma egyetlen bíróság el nem ítélne, mert piti ügyeskedő csak ahhoz képest, ami ma folyik.

Hol van a palotást teremtő taxis-blokád, a táncrend, ami metróba terelte a folyó két partján élő, akkor még munkába járók zömét? Hol van az autó, amiből ellopták a Palotás per összes periratát, s így békés homályba merült, ki, mit, mikor lopott?

Hol van Vanderbilt Béla narancs-könyvelő a maga zsákokban tartott pártszámláival? Ugye, nem államtitkár a mai rendben? Vagy tévedek, mint annyiszor?

Drága-drága éveim!

Sokat kérdezek és sokat nem kérdezek.

Nem kérdezem, hol van Lajos, mert minek? Tudjátok úgy is. Megnyer mindent, csak a mészárosok elől nem viszi a koncot. Nem kérdezem, megvan-e Gánt, és gyarapodik-e a hithű MSZMP-s titkár csöppet sem kicsi családja!

Azt sem kérdezem, megvan-e kisspeti, mert virít a lelkem, hogy ő aztán túlélő a javából, meg egyéni, meg a som, üresjáratban! Dehogy kérdezek rá nálatok, hogy a díszhuszár kompromisszumos nulla, a szekrénnyi csontvázakat emlegető ma hol, merre tengeti ?!

Itt, ritka, de életképes kivétellel, alig maradt más, kedves éveim, mint a haszonlesés.

Simonból oszlopos faszt faragott a lehetőséggel ötvözött emberi gyöngeség, és népünk egy ötöde azon filózik sávosan, mit-kit irtsunk előbb, zsidót, vagy cigányt? Dilemma, mi?????

A tőletek kapott sok jó, kedves évek, az emberségetek sosem felejtett gönczárpis, sok  hétköznapja kötelez. Kérem, követelem, hogy ébredjetek!

Adjatok hitet a szerveződéshez, a szolidaritás, egyenlőség, létbiztonság, társadalmi béke megteremtésének igényét ma is valló sokaknak!

Azoknak, akik hittel, és nem nemzetellenesen, mint a mai klikk, baloldaliak, liberálisok, vagy konzervatívok, mint a MoMa. Azoknak, akik civilként szerveződnek, következetesen és támogatás-mentesen egy élhető világért!


A lábam fáj. Csúz, meg visszerek, kor. Szeretnék táncolni az ünnepen, mikor ébredésetek velünk zavarja el a nyakunkba, béresek nyakába ült Lackót!

Talppal már ritkábban teszek a célért. Maradt a szó hitt, őrzött ereje!!!!!

Párom estelente fáradtan, de boldogan jön haza. Nap mint nap öröm, hogy segíthet elesetteken, ha kicsit, kicsit, ha többet, annál jobb. Az ő világa, az ő mentalitása a példa! Megölelem, belefeledkezem a szépségébe és ébredek reggelente hittel, hogy nincs még minden elrontva, mert élünk, vagyunk!


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o6.12.