Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MASZKABÁL

 

 

006--15-.jpg

 

 

Sokszor érzek visszaigazolást abban, amit a neten olvasok. Visszaigazolását annak, hogy meglátásaim, felfortyanásaim, vagy épp támogató-helyeslő mondataim nem csupán egyedi sirámok-örömök, de másoknak, talán velem hasonlóképpen gondolkodóknak is ugyanúgy szembeötlők, mint nekem.

 

Ma Földes Péter írása a múltbéliek üzenetéről viszi a prímet. A politikusok beszédíróival, s a beszédekben jeleskedő, síron túlikra rálőcsölt, a mára vonatkozó üzenteket megfogalmazóiból csinált bohócot, teljes joggal.

 

Igazát, meglátását, egy kvázi noname, (mert ki a franc ismeri Utassy Józsefet, pedig huszonkilenc kiadott kötete, s tizenhat bezsebelt díja van, köztük József Attila díj, tisztikereszt, babérkoszorú, de Kossuth díj is 2oo8-ból.) köszörűs koltó két sorával is próbálja igazolni, hozzátenném, a helyén, pontosan, sikerrel.

! Ha az említett drága, Utassy, ma adná be a kulcsot, ma dobná fel a talpát, ma távozna elíziumi mezőkre, esetleg ma fingana ki, a politikai megfelelés ellenőrzése után haláláról tán még a köztévé is beszámolna hat másodperc hadarásban!

 

A magyar irodalmat magukénak valló sok rátermett, önszerveződő fórumon folytattam harcot azok ellen, akik évfordulókra mindig megírták aktuális beszédeik, verseik. Bántotta fülem a senkik pertu-ja elődökkel. Kértem, tanácsoltam, ha mondandód akad, mondd, de ne bújj olyanok mögé, akik a szagod se bírnák. Ne kvaterkázz olyanokkal, aki nem tűrtek volna meg asztaltársaságukban, haver!

A végeredmény többnyire a kiközösítés volt, aminek ma, ritkamód örülök.

 

Földespetinek nagyon igaza van! Lófüttyöt sem üzennek nekünk nagy költők, nagy politikusok (ezekből volt kevesebb) életműveikből, haszonlesésre kiragadott mondatai.

Megjelenésükkor, elhangzásukkor csak maszkabál az egész.

 

Impotens narancs-fiúk szentistván mázzal leöntött, a beszédíróktól elvárt, össznépi, kapkodd a taknyot gyöngytyúkom – üzenete.

Fradi pálya, tizenhét milliárd közpénzen, egy vidéki noname "hajrápápa" kiscsapatot legyőzni képtelen Fradival. Magyarország. Ami-aki, mint tudjuk, jobban teljesít.....

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o8.22.