Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁRIA ORSZÁGA NAGYMECSETET NEKED

032--6-.jpg

MÁRIA ORSZÁGA NAGYMECSETET NEKED!

(Avagy: Szolimán röhög!)

 

Történelmi tény, vagy csak népi fáma, de ismert a történet.

1541-ben, folyamatos öröklésügyi belviták, mi több, háborúskodás után Werbőczy misére hívta a törököt. Az akkori török nem ment el. Csak képviselőit küldte ajándékkal, s csendes kéréssel: Az árva kisdedet, a kis királyt vigyék utána hozzá, sátrába is az urak......

Az urak mentek. A kisded áldást kapott. Mozlim áldást. Az anyja kényszerlakhelyet, az urak ma liberálisabbnak nevezhető, meghatározó része meg tartós meghívást a Héttoronyba.

A török is kapott százötven évet. Magyarország gyakorlatilag megszűnt. Történészek, politológusok cizellált érveléssel azt mondanák, három részre szakadt.....

 

2o15-ben egy demokrácia magának királyi várat, trónt és habonynál kipróbált, fejére illesztett -nosza- koronát követelője-álmodója, a magyar Kim-dinasztia második (az első Horthy volt!) önjelöltje nagymecsetet álmodó, török kérésre nyilatkozik.

Nem ígér, de indokolja a kérés jogosságát. Indokolja ott, ahol gyakorlatilag nem számbavehető, pontosabban elhanyagolható a mozlimok valós, és valóban hit, nem érdek-követő csoportja, mert vetekszik ugyan, de csak paraszthajszállal haladja meg a Magyarországon élő, elismert kopt-keresztények számát. Mielőtt belekötne a statisztikus, rögzíteném, hogy egy ötezres szám a kettővel van pariban ott, ahol a népesség tízmillió. Igaz, szemlélet kérdése! Az egyetlen ember is fontos, és ember – nekem!

Indokolja a jellemtelen azzal, hogy akad magyar város (vagy egyetem?), amit arab diákok pénze tart életben, s nekik ugyamá' csak kijár, hogy gyakorolják hitük!

 

A jellemtelen, nyilatkozatával, aminek oka személyes pénz- és hataloméhsége, tálcán kínálja a százötven éves elnyomás-népirtás után kétmillióra csökkent lakosságú egykori, az uralom után csak betelepüléssel, gazdasági bevándorlok segítségével felépített Magyarországot az egész Európában terjeszkedő iszlámnak. A "nőket csadorba -alsóbbrendűek" - veszett, robbantós, magukat is robbantós, másokat gond nélkül, bűntudat nélkül késsel gyilkolóknak. A kieresztett, és otthon hősként tisztelt baltásoknak. A baksis, a csúszópénz, a kenőpénzek, a kölcsön kamatát hitelvvel tiltó közösségének. Annak, ami ellen százötven balféket küld ki a jellemtelen katonaruhában műveleti területre. Annak, ami skrupulus nélkül, bigott szemléletből porig rombolja évezredes kincseit, örökségeit az emberiségnek.

A jellemtelennek semmi sem drága. A Haza sem. Neki nem volt soha.

 

Vallási tolerancia tán, amire a nyilatkozó hivatkozik? Dehogy! Házon belül rendet vágott az egyházak között – mondván, megélhetésiek. Brüsszelben minden pert elvesztett, de tesz rá magasról. Státust vissza nem ad, ellopott pénzt vissza nem fizet. A nyilatkozat értelme, mint tőle, a jellem-nélkülitől megszokott, kettős. Az aggyá' pénzt mentalitás, meg a fricska, a fricska, saját beteg egójából eredő kényszere Európa felé. Nyilatkozna így egy lengyel, egy görög, egy szerb, egy szlovák, egy horvát, egy macedón, vagy egy bolgár? Nyilatkozna így egy bajban lévő ukrán, akik – mind a felsoroltak – nyögték egykor az igát? A Krímet, Don-vidéket vérrel verítékkel elfoglaló ősök utódja, haverja-Putyin hol épít Moszkvában, Péterváron nagymecsetet?

 

Politikai divatcelebek, azt mondják, Kádár hazaáruló volt. Nagy Imre kormánya minisztereként behívta, vagy mégsem hívta, - jöttek maguktól- az oroszokat.

 

A mi óvatosan nyilatkozónk mit csinál?

Hazát árul, feleim, hazát árul kőkeményen a mi nyakunkra, saját zsebre! No nem mindet, nem az egészet, csak azt a maradékot, hittel, határral, társadalmi berendezkedéssel megkülönböztethetőt, ami még maradt abból amit eddig el nem lopott!

Várom a megnyilatkozásra a tolvaj-párt szimbiótájának megnyilatkozását, Isten nevében! Várom, a vadászkalapos, lovon bevonuló, plagizátor sömjén és pártja megnyilatkozását, hogy a tolerancia jegyében igenis építhessenek a pénzesek nagymecsetet! Ne Kőbányán, a bezárt Vasúti Járműjavító értékes telkén-helyén, de ugyancsak a tolerancia jegyében rögtön szemben a kormányzati holokauszt piknik-parkkal! Az egykori fejpályaudvaron! Mert kell, hogy egyensúly legyen!

Hányok ettől e jellemtelen nyilatkozótól, ha kétharmados, akkor is. Tudom, ez kevés ellene.

Ébredni kéne nem is balosan, csak józan paraszti ésszel. Szívlapáttal, nagy tüntetéssel, vagy amolyan becsalogatottaknak fenntartott elszállsz te felcsúti - jól célzott golyóval is megfontolással, szotyolát árulva, tribün előtt.

Az Ó és az új szövetség tanai visszatartanak.

Tűrök, mert tűr a fenti is.

Ember vagyok: Még kisideig.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o5.18.