Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÓPICI GÁSPÁR

005--11-.jpg

LÓPICI GÁSPÁR

 

Mesterházy okos. Vagy nem az.

Nem tudom. Nem ő, nem én, még csak nem is a harmadában Gyurcsány- szimpatizáns, majdnem Feri-hívő pártjának tagsága dönti el.

Mesterházy ma fantompárt-vezető.

Olyan fantompárté, ami szigorú alapszabály szerint, alig létező tagdíjat fizető tagság helyi szervezeteinek választott képviselői útján képviselőket delegál a már nem fantom pártkongresszusukra, az meg kiválasztja önmaga közül a legrátermettebbnek vélt kövületeket, bajaferenceket, puchokat, kisspétereket stb., hogy ők, biztos jövőjük érdekében mesterházyzhassanak.

 

Mesterházy a tisztogatás embere. Ha hallgatna rá az utca, lehetne az utca hírmondója, gyengébbek kedvéért: Lópici Gáspár. Ez, utóbbi funkció nem teljesülhetett be, mert az utca nem hallgat rá, s következetes sepregető munkájával, a friss gondolatok kukázásával ráragadt a kuka. Személye jobban erodálódott, mint az ötletelek-Bajnaié.

 

Bajnai országmentő szerepvállalása bukott. Bukott, mert nem politikus. Sosem lesz valóban az. Nincs meg hozzá az orátori képesség, kivár nyerő helyzetben is és idegen közegben rossz lovakra tesz. Mesterházy is bukott.  Álságosan végigvitt egy látszat megállapodási folyamatot volt párttársaival tavaly, a megállapodás legkisebb szándéka nélkül, és azt befejezve szövetséget kötött azzal, akivel nem is tárgyalt.

 

Ma, a csúfos, végzetes bukás elkerülése érdekében újranyitná megkötött, egységet kizáró szövetségét. Osztaná az egy főre jutó fekáliát, össznépi átkot vétlenekre.

Sugallt üzenete a saját pozíciója – miniszterelnöki.

Háttérbe lépni, maradni pártvezetőnek – úgy látszik – képtelen. Ha kell, meg is ideologizálja, nem ő akarja, őt a párt nem hagyja visszalépni! És ebben a védekezésben, ha a párt-felfogásunk szűken a kongresszusi tagokra terjed, bizony van igazsága, nem kevés!

 

A realitások mást kívánnak!

Visszalépést, Mesterházy, mesterházyak!

Adjatok teret külsős, akár gondolatvilágotoktól távol álló, de tisztán maradt „idegennek”, bármely hiteles, negyedik személynek!

Elvégre, szavazat-maximálás, és az országtolvaj törpe ellenében, a Negyedik Köztársaság felépítése a cél!

 

Kivárok.

Megszoktam mindent. A favágást is, a hátamon.

Összefogásra csak akkor szavazok, ha valós, ha befogad minden kormányváltói szándékot (mínusz a Jobbik, meg testvérei), és józan döntés után nem lepusztult-hiteltelen személyiség a listavezető.

 

Okosak, vigyázzatok!

A gondolat, az írás sajátom, egyszemélyes!

A mögöttes tartalommal, viszont, milliónyian vagyunk!

 

Csókol anyátok, az Utca Hírmondója!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o1.o8.