Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVÉL EGY KEDVES SÉRTETTNEK

 

Elhelyezkedési probléma sértettségekkel, igazságokkal, a bele akarok férni a mérlegbe tudattal. A követelem, hogy értékemen mérjenek mentalitással, fiatalon frissen végzetten. Bebocsátásra váró lélek a nagybetűs LÓSZAR kapujában.

Sértett. Igazságérzetében, fiatal hitében sértett.

Panaszkodik. Joggal. Az írásait ismerem. Jól ír…..

 

Melléteszem. Két éve vagyok munkanélküli.

Lapátolok, ha kell Augiász istállójában. Lapátot nem adnak. Nem csak nekem, velem egyívásúaknak ugyanez kijut. Más istálló-takarítást nem vállal. Mindegy. Inkább rohadjon minden kupacban, inkább menjem gányra az épület, a lovak, csak pénzébe ne kerüljön a meztelen királynak.

 

Álláskeresők fiatalon, meg zárás előtt....

 

Államformánk pszeudo-királyság. A libatolvaj, vagy a beházasodott mázas rauzsaszín volt tombolása hátamon-hátadon, vegyítve háttérből némi kékkel, de csak óvatosan, mert a kék lop ám igazán! Vagyont kimentve trükkel alólad-alólam, valahol Cipruson, a Man szigeten, egyéb ötlettel megáldott helyeken semmi terheket viselve.

Valaki ebben az országban egy sértett pillanatában csontvázakról mesélt, ejtett el mondatot. Lenyelte, visszanyelte. A tudás? Hatalom! Utazgatott utána éveket állami pénzen, mint meghatározathatatlan funkciójú nagykövet. Segge alatt pááááááááárna!!!!

 

Még fiatal ember voltam. Akkoriban volt egy Romes Chandra nevű Béke Világtanács elnöke, vagy mifranc. Esetleg főtitkár ugyanott. Egyszer láttam sietni valahová, valami induláshoz, hogy itt a baj, meg ott a baj elmismásoláshoz, egy reptéren. Nem ő fogott meg! Az utána szaladó emberke az aktatáskával!

 

Jó munkám volt akkoriban. Tehettem a dolgom jól, hozott havibért is. A főnök is inkább azt vette észre, hogy előbbre jut, ha hátam bízott támaszként használja nálam több ésszel. Létra.

 

Engem a táskás ember futása vonzott.

Megfogalmaztam többször. Azt a munkát szerettem volna magamnak, táskával, futva, reptereken.

Meg látni szerettem volna Hawai’i-t.

Esetleg élni. Csendben megöregedni kenyérharc-kenyérhiány nélkül a Kárpátok utánozhatatlan, belső, olvasztótégelyében. Semmi Hawai’i!

De ültettem, tény, rengeteg virágot. Itthon!

 

-csataloo-

BGJ. 2009.06.02.