Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LAPU NÉLKÜL

 

sevso_treasure.png

LAPU NÉLKÜL

 

Mi jár a fejemben? Naná, hogy a Seuso kincsek! Pontosabban az azokból, nem közvetlenül a csempésztől, az egyszerűség kedvéért, a tolvajtól, 15 millió Euróért, azaz, több, mint négy és félmilliárd forintért, új magyar pénzügyi elszámolási  meghatározás szerint 1,2 FS (felcsúti stadion) -ért visszavásárolt hét ezüst vacak.

Tipikus magyar ügy.
Az autód ellopják, a rendőrség tehetetlen rendszerfüggetlenül, hiszen képzettsége, jogosítványa csak arra van, hogy megbírságoljon, ha párban járőrözve rajtakapnak, hogy átszaladsz a piroson, de nem vagy elég gyors ahhoz, hogy el is fuss előlük. Na, itt jön a telefon, kérem, az autóját ekkora-akkora összegért visszavásárolhatja. Seuso-képlet!!!!

S, ami még itt motoszkál a buksimban - bár nem egy szalonképes gondolat - az az, hogy szarnék én a pleso-s Seuso tányérkákba kancsókba, ha tehetném!!! Kit érdekel a lopott családi ezüst, ki az az épeszű ember, aki pénzt áldozna erre akkor, amikor majd EGYMILLIÓ GYEREK ÉHEZIK NAPONTA????? Ki adna pénzt szűkös konyháról flancra, ahol HÁROMMILLIÓ FELNŐTT ÉL MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN egy tízmilliós kis országban????

Persze, a választ tudom. Egy hazug, tolvaj, ingyenélő, aki egész eddigi életét stiklikből, csalásokból, országos lopásokból rakta össze, egy hatalommániás beteg ember, meg a lakáj csapata, hovatartozást szimbolizáló szódásüveg szemüveggel, bandzsán, vagy épp kancsalul.
Miből? A kínkeservesen megtakarított és korábban féltve őrzött tartalékból, a tőlünk, adófizetőktől elvett adóforintból.

Hurrá, itthon vannak a Seusók!!!!
Hurrá, nincs pénzünk ebédre!!!!
Sebaj, majd menetelünk egyet a CÖF- fel-le, ide-oda, szét, meg össze-vissza. Jutalom? Kapunk azt is! Mint a nótában az egyszerű cigánygyerek, a Dádé! Lapu nélkül.


Balog Gábor
-csataloo-
2o14.o3.27.