Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KORTÁRSAMNAK - A KIS SZILI

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

A KIS SZILI

Dr. Szili Katalin gesztus értékűnek tartja hogy orbán megbízottja lehet....”

 

Az ember értékei meghatározzák magát az embert. Szerethetővé, magunkhoz ölelhetővé teszik, vagy széles skála szerint az enyhe undortól a szimpla köpésig taszítják még a gondolatvilágunkból is.

Igen, még onnan is, a gondolatvilágból, ami lehet sokféle. Istenhívő, vagy ateista, konzervatív, ókonzervatív. Humanista. Liberális, nacionalista, vagy azon felül emelkedően, internacionalista, esetleg szocialista. Nemzeti progresszív, agresszív, sőt destruktív, de a legrosszabb esetben – a félreneveltek, félrefejlődöttek, vagy eleve lélekben torzaknál – náci. Faji, származási alapon embert-embertől megkülönböztető mocsokvilág. Betyársereg, meg gárda – akár. Vasgárga, SD, SS, Le Pen, Száll a sí, nyilaskereszt, meg nyitott határnál Erdélyt vissza.

A messze nem teljes felsorolásból az MSZP egykori vezetőségi tagja, a demokratikus kormányzópárt egykori köztársasági elnökjelöltje, nyilatkozata után végképp kiírta-kibeszélte magát az elvek mentén politizáló csöndesebb többség közül.

Mert, ugye, ha ide-oda behajlik, befekszik, esetleg betérdel valami pasi elé, az mind a magánügye, ha otthon és kussban teszi. Vágya álma Mása - ő dolga, meg a vevőé! Akkor is, ha kalappal kap pénzt az aktusért. Ám, ha kinyilatkoztat (pardon, nyilatkozik) is arról, Prokrustes ágyába fekszik, tudnia kell, hogy pont, centire odavaló, mert ha nem, fejet, vagy lábat, de vágni fognak belőle! A Prokurstes-ágy már csak ilyen!

 

A volt köztársasági elnökjelölt tudja!

 

Centire annyit ér, amennyit a tolvajok honi királya kínál, garasra annyit, amennyivel ideig-óráig megfizeti.

Az egykor őt pozícióba jelölő pártnak kijutott a himnuszi balsorsból jócskán. A csöndben bevállalt struccpolitika okán nyakukba égett Simon, Hagyó, Hunwald. A rendrakásból sem kértek, a tisztító tűztől féltek, ahogy egyesek félnek ma is. Na jó! Megengedő vagyok! Nyakukba éget horngábor is, akinél nagyobb gennyet az orvostudomány sem ismer.

Mint annyi kisember, a kis Szili is meghasonlott. A kisember, etikai rendje mentén osztódott, mint a párt kényszerhelyzetben, a kis Szili meg profilt váltott. Beállt szekértolónak a maffiához. Oda, ahol érték nincs, csak rablás, megfélemlítés, hazugság, erkölcstelenség. Oda, ahol nincs gerinc, csak kacska kéz: a vezér hablatya. Támogatója, előkészítője volt a szájeri falskotmány, az alaptörvény elfogadásának.

 

A mi kis Szilink – nicsak! - nyomorék lett! Vállaltan!

Viselje döntése terhét!

Göncz Árpád hallgatása a személyes sorsot, egészségügyi állapotot nem ismerőnek érthetetlen. Vagy beteg, vagy más az ok. Sólyomlaci hallgatása tőle megszokott bazsarózsás arculcsapás a gondolkodóknak. Mádl Ferenc az egyetlen, aki mozdul az elképzelhetetlenre! Forog, mint a ringlispíl, szegény a sírjában!

Szili Kati!

Én, bár nem ildomos, köpök rá! Mert, mint Magyarország, a szlogen szerint megérdemli, talpig!

Van valami, akadnak emberek, politikusok, akik képesek ezt a nyakunkba szakadt-választott szili támogatott orbános mocskot eltakarítani? Van!

Dr. Molnár Csaba! Dr. Újhelyi István! Jávor Benedek! Juhász Péter ötkermutyi-doktor! Jó, kedves női arcok a beteg schifferájból, meg itt van Karácsony, stb. Civil meghasonlottak eddig hallgató milliói! Meglopott quaestosorok. Meglopott bróker cégesek. Meglopott földbérlők. A meglopott nyugdíjasok. Meglopott Magyarország. A bányász, rendőr, a csókosan trafikot nyert trafikos, a kisemmizett korábbi trafikos, a tanulásvágyában korlátozott egyetemista, a hitét, egyháza létét döntéseiben kirekesztő állam egyszerű kisemberei.

Egy ország áll a mi kis Szilink megtámogatta métely ellen!

Ússzál kis Szili a határfolyóban! Harangozd be, fogjál neki! Próbáld ki magad! Szállj a vízre Barcsnál, vigyen a Dráva onnan, ahol nagyon nem szeretnek, s evezz másfél kezeddel megváltozott hiteid szerint! Jó esetben Belgrádnál kifognak, s tehetsz nyilatkozatot az egykori brüsszeli rab, néhai Milosevics mellett is, ha lesz rá vevő, Aranyom!

Havonta, mikor az orbán-pííízt felnyalod, ne nézz tükörbe, mert csak téged, a lelki nyomorékot mutat! Fikarcnyi torzítás nélkül. Simicska értékeléssel.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o4.3o.