Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KISS JUDIT ÍRÓ-KÖLTŐ EGY ÍRÁSÁRA

006--15-.jpg

KISS JUDIT ÍRÓ-KÖLTŐ EGY ÍRÁSÁRA

 

Észrevételek egy allegóriához:

  1. A versenyfeltételeket mértékkel kell megválasztani és elfogadni. Tudni kell, egy értelmes vezetés, ha a nyugathoz felzárkózást tűzi ki célul, akkor nem a Csimborasszót kell célnak beállítani holnapra, hanem azokat, akik versenyhátrányból is leköröztek minket, pl. lengyelek, csehek, szlovákok, szlovének, románok stb. A versenyfeltételek helyes megválasztásával elkerülhető a jéghegyek útja.

  2. Két biztos halál között a kevésbé azonnali választása emberi ugyan, de nekünk, ma, ha az allegóriához köthető alap adott, miért kéne a kilátástalan helyzetben lévő Titanicra visszanéznünk, mikor tudjuk, a jövő, a jegyvásárlás, a hajó elindulásának megakadályozása is a kezünkben van, most, és volt mindig is! A verseny a kék szalagért meg maradjon azoknak, akik csak fogadnak a hülyeségre, de semmit nem kockáztatnak a saját bőrükre.

  3. A csónakokból egymást kilökdösők képére nincs tromfom. Csupán megjegyezném, mutasd az anyát, aki gyermekét dobja a sírba saját túlélés reményében. Efféle, tán még az orbán pereputtyban sem akad! Feltételezés.....erős feltételezés, tán helytálló, de bizonyossággal nincs merszem nyilatkozni.

  4. A Titanic alapvíziód, ha Magyarország a Titanic, totál helyénvaló. Rosszul megépült, felépített hajó, teli tudatosan megtervezett lyukakkal, amikhez jéghegy se kell, mind zsebrecsengő hol a lék-behegesztem, de a pénzt előre kérem - kormányközeli vállalkozókkal, akik később, ha már süllyedőben van a hajó, rájönnek, hogy a kapitány GECI, a bárka rozzant, ami egy háromnapos esőt sem élne át a sólyán, vízre-bocsátás előtt.

S, most valami, amit nem gondoltál végig:

A hajóvasat, a kockázott, szakaszolt, rekeszes védelemre megtervezett vasfalakat, már rég átütötte az érzéketlenség, a tisztességtelenség, a haszonlesőség, a famulus szerepvállalás rozsdája-jéghegye.

Az allegóriában álmodott hajód, már rég egy maffia-állam retkes, mocskos valósága. Hatszázan túlélik, a többi beszop hideg vizet. Doszt, a fulladásig! Fidess sztori! Nem mese!

 

Nem akarsz elmerülni? Félted a jegyet, születéseddel a kicsi, honba vásárolt életed? Küldj életjelet most, s mielőtt ütközhetnél, és lődd ki minden tehetségeddel kapitányt, a helyettesét, a bigottjaikat, mielőtt esélyük lenne, hogy értékrend nélküli beállítottságuk szerint elhagyják a már léket kapottat!

Van értelme.

https://www.youtube.com/watch?v=6Dge_OIwLm4

Mikor ébredsz már rá, magyar, hogy ocsmány játékot játszik veled az orbán hatalom?

Balog Gábor

-csataloo-

2ol5.o6.13.