Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KIRÁLYCSINÁLÓK IDEJE

 

2012.10.01.-007.jpg

KIRÁLYCSINÁLÓK IDEJE

 

Első hallásra ostobaságnak tűnhet, a kisember ostobaságának, mégis megkockáztatom a gondolatot!

 

Azt hiszem, elérkezett a királycsinálás ideje!

 

Lassan indult és nem látszott, merre halad. Ráépült az általános hangulatra, kimondta az egyetlen fix evidenciát és szervezett rá egy komoly tüntetést is.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

 

Nem tetszik a rendszer – ez volt a mottó, a mozgatórúgó. Olyasmi, ami minden épeszű polgár fejében egyre erősebben élt, olyasmi, amit kimondtunk egyenként, kimondtunk baráti társaságban, de egyébiránt a kutya sem figyelt ránk.

 

A Milla, igen a Milla szervezte az első komoly megmozdulást, lelket és hitet adott a megjelent tömeg, és emelte a rendezvény értékét az akkor, 2011. október 23.-án a meghirdetett tüntetésre zárt rendben, a Clark Ádám térről érkező-csatlakozó Szolidaritás szervezte társ-tömeg.

 

Az, hogy a választók meghatározó többsége utálja a pártokat, szimpla tény. Tett ezért mindegyik rendesen.

Az MDF az antalli gőggel, az egykori „úri világ” visszaállításának kísérletével, a KDNP a totális hülyeséggel, az MSZP a belső megújulás elmaradásával, illetve a tutyimutyi kormányzás nyolc évével, az SZDSZ a másodrendű kérdések ideologizálásával és a felvállalt, vagy csak háttérben művelt kerékkötő szereppel, és végül a Fidesz, a gátlástalan és önhitt korrupció viselkedési- és kormányzási minta szintjére emelésével.

 

Hiába alakult új formáció, az LMP, önfenntartó, önmegvalósító törekvései csak a fennálló rend (rendetlenség) konzerválását segítik elő, és nőni, erősödni, csak a nyíltan náci eszméket is hangoztató demagóg, a jobbik tudott.

Hiába alakult stabil tagsággal a DK, kezdeményezésüket nullázza a pártelnök ellen évekig folytatott aljas, de hatásos kampány.

 

Valljuk be, ne csak tudjuk! A kisember, a fanatikusak kivételével, zsigerből utálja a fideszt, de épp úgy borsódzik a háta az szociktól, és nem látott eleddig választható erőt, hogy önként és dalolva menjen, szavazzon a demokrácia fennmaradásához szükséges minimumra, a változásra.

 

Most megérett az idő valami újra!

Két friss, pártokhoz nem köthető, ideológiát nyíltan nem hirdető, de a jelenlegi ideológiával szemben álló szervezet hirdet összefogást, közös kiállást a törpe elzavarására, a téboly megszüntetésére parlamentáris eszközökkel.

Van hangjuk, hallható, és a várakozás feléjük nagy.

 

A kisember, egy sikeres második októberi rendezvény után kaphat új hitet, hogy egy új összefogásban, pártállástól függetlenül minden tennivágyó megtalálja a helyét, s egy győztes választás után az ország elindul, okos, kiművelt, konszenzussal választott fejek irányítása mellett egy élhetőbb világ felé.

 

A tervben lehetnek jobb és baloldali beállítottságúak, bajnaik, lengyellászlók, rónapéterek és ángyánok, majtényik és akár sólymok is, tehetnek a közjó érdekében számos kolláthok, meráthok, de akár gaskó-idegen felfogású szakszervezeti vezetők, civil szervezetek jószándékú vezetői-tagjai.

Hiszem, hogy bármely tisztességes baloldali párt tagja, vezetője a kezdeményezéseteket támogatni fogja. Látom a buktatókat, de bízom abban, hogy kikerülhetők.

 

Eljött a királycsinálás ideje!

 

Gyertek, ti újak!

Győzzetek!

 

Balog Gábor

-csataloo-