Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÉRETLEN VÁLASZ

 

 

ivanyi.jpg

 

KÉRETLEN VÁLASZ

Földes Péter „Mutassatok nekünk egy pártot” (FB 2o14.o9.22) című munkájáraMielőtt mindenki beírja saját – biztosan meglévő- legkisebb rossz, sőt, talán „majdnem jó „ pártpreferenciáját, érdemes lenne elgondolkodni. Péter jelenidőben kér jövő időt!

Idealista? Dehogy! Kőkemény realizmus a kérés.

Írhatnék a volt legnagyobb haláltáncáról, ami már ebben a kategóriában is szerencsétlenül sutára sikeredett, majdnem unalmas. Írhatnék a spontán tüntetés után magukat vérszegény idol hátán pártnak deklarálók, s a hozzájuk csapódók, velük jó szándékkal tömbösödők amatörizmusáról, tengernyi bunkóságról, ego-harcaikról. Írhatnék a zömmel igaztalanul megköpködött mai gyűjtő új szervezetében a megbúvókról, a befurakodókról, és tényt tényre téve sem mondanék semmit.

Valami nagyon hiányzik a politikából, valami nagyon hiányzik a most létező, a maffia/brancsuralmi rendszert joggal, okkal, ésszel és érvvel támadó, azt leváltani akaró demokratikus oldalon. Hogy pontosabb legyek, nem is egy, de több, egyre több „valami”!

Hiányzik Solt Otília nagyravágyás-mentes embersége, elkötelezettsége, munkája kisemmizettek, az elesettek megsegítésére, mindig úton, koszos Trabanttal. Hiányzik a köztünk élő nagy Öreg, Árpibácsi egy-egy megszólalása, hivatkozások arra. Hiányzik Horn Gyula bölcsessége, keményvonalas kompromisszumkészsége, s a mosolya is, akár új, ugyanúgy elfogadható arcra cserélve.Hiányzik a „Tudjuk, merjük, tesszük”-ből kikopott-kilépett, békés nyugdíjba vonult, első vonal. Hiányzik az ész a maradékokból, beleértve az újonnan alakultakat is, ami felismerné a nem önös érdekeken alapuló lehetőségeket, ami diktált, kitárgyalt érdekből tenni lenne képes érte.Hiányzik a fiatalság, a huszonéveseknek kellő, értelmes megoldást nem kínáló politikától elforduló, jobbra kacsintgató, jobbos demagógián szocializálódó tömege. Hiányzik a bizonyosság, hogy törvények nem csak egy napra célzottan, csak egyeseknek személyre írtan születnek, s hogy él még a jogrend...

A szakértelem, a politikában is szakmaiság, no, az is hiányzik.

Végül?

Hiányzik egy Iványi Gábor ennek a Hazának, akit aljas módon, évek óta hurcol meg a hatalom, a tollait előbb-utóbb elveszejtő, kopaszodó, pocakos páva. Hiányzik az, a Gábor, nem szárnyas angyal, de következetes, aki minket, és gondolatokat is összetartó. Nem mindenki apja, nem tolakodó tanácsadó. Aki mindannyiunk zsidó örökségét ápolva, abból fakadó kereszténységünk hirdetve, hitetlenségünk is tolerálva ránk bízza a döntést, s csak annyit kér, maradjunk-legyünk emberek!

Erről beszél Földes Péter, mikor azt írja:

„Az alapok valahol még megvannak, de már azok sem sokáig.”


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o9.22.