Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KDNP

img_3591.jpg

VASÁRNAPOSKDNP

 

A vulgáris beszédről, annak kialakulásáról, nyelvenként elemzett történetéről, múltjáról, jelenéről jól fizető, listavezető könyveket lehetne kiadni – legalább húszévente egyet.

A vulgaritás, mint téma, és mint beszédelem, épp oly természetes jelensége ez emberi megnyilvánulások milliárdjainak, mint papiskolában a cihában bújtatott Playboy, vagy ateista önképzőkörben az orbánarcúra nyálalt Gábriel-szobor.

A vulgaritás lehet célos, lehet öncélú, lehet charme-os és lehet a rettenet maga.

Alaphangon tisztán fizikai megnyilvánulásainkhoz kapcsolódik, amolyan tabu tulajdonságainkhoz, mint pl. ahhoz, hogy fogysz, ha többet kakálsz, mint eszel, ami megvalósíthatatlan. Hogy a természetes életfunkciók, a szarás-pisálás, magánügyek, s ennek alapján előírtan hallgatni illik az ilyesmiről. Ide tartozik a vulgaritás másik alappillére, a szexualitás is.

Csupa olyasmi, amiről felkészült, gondolkodó ember azt mondja, tabu.

A gond csak az, hogy élünk, emberek vagyunk, és átlépünk neveltetési, vallási, közösségi megszorításokat, ha nyakunkra rakja a hurkot valami nem kívánt, minden polgárt Lőcsén feketébe kényszerítő, vagy egyéb, nyilvánvalóan bigott kurzus, határozat.

Sosem vitatkoznék azon, hogy nulla, senkiember, az egykori hadügyes pornós leánya. Nem származása, csak önmegjelenítése, egója miatt. Az sem buktató mentalitásomban,  hol kurvi Nemzeti botláb-Rushink, ha nyerik megvilágosodásaink tendereit feszt a családban..

Köze, mindehhez a vulgaritásnak erősen marginális.

A mondandó, a tartalom és a forma vitája az egész.

Egy nótában keményen, vulgárisan megtalált egy politikailag létezőnek vélt formációt pár zenész. Se dallam, se hangszerelés nem érdemel szót sem, nudli, ahogy van, valljuk be, de a tartalom, bizony, a mára vetítve él, - hogy vulgaritással éljek – kibaszottan!

Hallgassátok, mert még max. két napig tán hallgatni is lehet! Hallgassátok, és ne ez legyen a példa!

Az egyszerű zárdafőnök is meg tudta tanítani a novíciának, ne azt mondja a verébre, hess picsába! Elég a hess, kismadár, ha kellő hangerővel mondod!

Stílszerű lenne a befejezés, ha leírnám, orbán te simicska által is valódban felismert, takarodj. Anyádba. A vulgaritás talaján legalább hatvanhét féleképp tudnám hatásosan elmondani.

Nem teszem, mert beelőzött az, amivel stílusban messze nem értek egyet, de tartalmilag, bizony, náluk a BINGÓ!

Hallgassátok! http://indavideo.hu/video/Baszodjal_meg_KDNP_1

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o3.2o.