Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JELÖLTEK

 

003--8-.jpg

 

JELÖLTEK


Furcsa dolog ez a politika! Falus nulla, Bokros kurvajó, de  - mondták mások is - balos nem fog, csak meghasonlás után jobbra szavazni. Az LMP kitaláció csak szokásos LMP blöff, vidd a szavazatot és fuss, hogy kissiffel megéljen, a fodoros meg rátermett, csak rossz, semmi helyre állt.

Magyar György az egyetlen országosan és persze, a választás helyszínén is ismert, még a józan jobbosok által sem utált jelölt. Civil, civil támogatással, önerővel. Világos értékrenddel, jogot tisztelőn, jogot magasfokon ismerőn, alkalmazón. A kompromisszumok tudora elvek feladása nélkül. Gyurcsány is megszenvedne, ha vele kellene kiállni vitára, s a törpéről kár beszélni... Abból csak annyi maradna vita után, mint egy alkalmatlanságot bizonyító oxfordi félév után felnyalt Soros-pénz visszafizetett része. Magyarul: nulla. Schiffer azzal szembesülne egy vitában, hogy nem az ego, de a tudás és az érv a mérvadó, s ha a volt MDF-es is beszállna, láthatnánk a tátogást, hallhatnánk tőle pár vadonatúj sértést, vagdalkozást.

Kurvajó elemző vagyok, ergo a legjobbra, Bokrosra, semmiképp nem szavaznék. Ma még erősebb a balos kötődés, mint az értelem parancsa. Amúgy meg, kerülhet még Bokros a főpolgármesterinél magasabb pozícióba, nem kell a dolgokat siettetni.

Pestiként, most Magyarra adnám a voksom, mert életszerűen jó, változást hozó, ötletet-begyűjtő, nem kirekesztő, sem ide, sem oda - apró felhanggal.

Itt és most rákérdezhetnék arra, hogy az általam eddig leírtakban nem szereplő, nem létező MSZP jelölt hol úszott el tárgyalások zavaros vizein, hogy lehet, hogy outsidernek adtak, megváltó posztot? Rögtön adom is a magyarázat felét: Ott, azokban a berkekben erre a posztra nincs rátermett egy sem. Kivétel, mint mindenütt, itt is akadt. Igaz, csak, mint a Toldiban az egy, csak egy legény, ráadásul a mienk nem oly rég keményen, sisak nélkül bukott.

Az elbukott esély. Aki már nem jelölhető: Mesterházy Attila. Garantáltan bukna most is, de kapkodás helyett talán jobban rámutatna a következetességre, az összefogás súlyára-értékére ha csak névként, bukottként is, s arra, hogy a politikában a kapkodás falusokhoz vezet.

Lovakkal, mint én.

Húsomat virslire betervező, bőrömet cserezni vágyó minden gazemberekkel szemben, reménytelen harcban, de nem reménytelenül!!!!!


Így aztán, Barátaim, nálam hajrá Magyar!


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o9.21.


Mottó: Tisztességes ember Lin-csi apát után kevés született. Én ismerek egyet, velemkorút. Ő nem jelölt.