Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JELENTÉSEK LÍVIÁNAK 555.

001--11-.jpg

JELENTÉSEK LÍVIÁNAK 555.

 

Túl vagyok a bevásárláson, ahogy ígértem, Kedves. Közepes piac volt, kisebb, mint a megszokott csütörtöki és ki is maradt jó pár áruféleség, főleg gyümölcs a kínálatból. Epret csak módjával árultak, igaz, most zömmel magyart de nem tetszett az ára. Ezeregy alatt nem adták, ott is maradt.Az „ócóó” részen kínáltak félig fekete banánt és vegyesen száraz, fás, vagy rogyott narancsot, de a karfiol nagyon szép volt, abból vettem neked – szereted. A közép-kategóriásnál ötszáz volt a gyönyörű csiperke, tíz nagy fejet kértem, mert vízióm volt, afféle megvilágosodás, hogy jön a szombat, és kirántod nekem mindet! Van hozzá egy kis köcsög Hellman's a polcon, meg rIzs is, Riceman A-s, szóval, egy álom lesz, ha kész!

Hónapos retket nem vettem egyetlen csokorral sem, mert kétcsokornyi öregszik a hűtő alsó dobozában szépen pirosan, s elég, ha várunk még egy hetet, újra hónapos lesz az is. A kígyóuborka egészségesen zölden jött velem haza négy nagyobb darabban. Sokféle tervem van vele. Karikában saláta-hámozottan, meg hámozatlanul is. Tejföllel, meg saját levében sok tört fokhagymával. Kockázva alapanyagként egy laza hússalátához félig oroszosan. Az ára is környezetbarát volt, ha a pénztárcám a környezet. Kettőötven kilója.

Az újkrumpli ott maradt. Még van otthon a régiből pár kiló, pár napra megteszi az is. A petrezselymet viszont első nekifutásból elfelejtettem, s hiába volt már a szatyrokban a csokornyi répa, újhagyma, vissza kellett csalinkáznom érte.

Piac után, szokott körúton jött a Penis Markec. Tervben volt, rá akartam repülni a hirdetett befőttesüveg fedelekre á' kilencvenkilenc per húsz darab, de csütörtökönként van váltás a minden szart olcsóbban becsalogatóban, s ma, ugye a hétvége előtti utolsó err-betűs nap van, a préntek, ergó, ami volt már szétkapkodták tegnap. Kínomban vettem helyette két üveg csemegeuborkát, meg céklát, az mindig jó ha van alapon, és Neked, meg kicsit nekem is egy ki tudja meddig bírja nálunk hibiszkuszt, virágkezdeményesen. Jelzem, itthon vagyok, a virág már kapott vizet, kaspót és helyet. Nem szólok róla, majd ha megjössz, megvárom, amíg észreveszed! :)

Utolsó fázisban természetes volt a Tesco. Ildi a reklamációs pultnál majszolt egy fél kiflit, Marcsi és Móni szabadságon, Gizike beteg, a polcokon meg ott az akció-akció!!!!!

A pénzem, míg beértem, már jórészt elfogyott – a postán befizettem a gázt és a szemetet. Maradt egy Maggi-vegetára nyolcszáz, kaptál egy somlóit kevés mazsolával, egy ellenőrzötten tehénből készített, nem olcsó vajat, és kiköltekeztem magam magamra is. Hoztam magammal egy üveg Cuvée-t amiből az üveget sem látod majd, mire megjössz. :)

 

A heti pénzből a maradék három napra csak cigire, kenyérre maradt. Nem is kell több.

Hétfőtől pedig dőzs lesz babám, a teljes jövő heti apanázst megőriztem érintetlenül!

Nekiállhatsz az új szandál-beszerzés tervezgetésének.

Este várlak.

 

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o5.o7.