Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOGY HARRACH PÉTERNEK IS MEGLEGYEN AZ ÖRÖME

10501840_10203572271685844_8376538382271452929_n.jpg

HOGY HARRACH PÉTERNEK IS MEGLEGYEN AZ ÖRÖME!


Figyelemelterelés?

Igen is, nem is.

 

Átsző mindent a korrupció Magyarországon? Nem! Hajléktalanok szintjén abszolút nincs jelen. A mélyszegénységben élők a szót sem ismerik. A lecsúszottak meg boldogan beállnának a korrumpálhatók közé, mert jön a havi számlaköteg, meg kenyeret kér a gyerek, s nem ártana neki egy új cipő sem a bolhapiacról. A korrupció a legfelső rétegben regnál. Kormányközelben és benne.

Valahol, a tengeren túl, elpattant egy cérnaszál. Vékony fonál, ami még visszatartotta komoly és felelősségteljes, két világháborúban győztes, sok belső gonddal is küszködő DEMOKRÁCIA hírek-tényekből fakadó kényszerét, hogy levegye a diplomácia kesztyűjét és arcul csapja a tolvajt. Kesztyű nélkül is óvatos pofon volt, amolyan félig koki. Barack a buksira, fijjúg, vegyétek észre magatokat!

Nem ment.

Kellett a trükk, a netadó. Dupla haszon! Figyelem-elterelés és adóforrás is egyben, ha ügyesen taktikáznak.

A társadalom, a velejéig megosztott, saját korábbi baloldalát (MSZP) vesztett, ami apátiájában háromszor hozta ki győztesnek a csalót, nem volt hajlandó értékén érteni a létező alternatívákat, pillanat alatt ugrott a lépre. Két hatalmas, büszke tüntetést rittyentett semmi idő alatt és menetelt, súlyos jelszavak alatt.

Kalapot a szervezők előtt! Kalapot minden részvevője előtt. Kijár nekem is. :)

A netadó ellenes tüntetésben benne volt minden utálat, ami ez ellen a hazug, tolvaj kormányzás ellen felgyülemlett.

A B-közepek provokációja, a fidess-nagymamák pénztárca féltése, hogy az unokával ezentúl kevesebbet beszélgethetnek, a diákság hozzáértése és nem futball-centrikus világlátása, meg a középosztály maradékainak kitartása.

Pocakos Putyunak, az árvízi hajósnak, megint minden számítása bejött. Sokkal jobban ért a politikához minálunk!

Laza eltűnés után megjelent és visszavont (majdnem) mindent! Közben fotók, mennyire népbarát – másodosztályon utazik, slepp nélkül, vonaton! Van, akad hülye, aki ezt egy diktátorpalántáról elhiszi?


Valahogy, az okos, a nyilvánvaló támadás ellen fellépő százezres tömeg ment félre! Lőttek a látható, transzparens veszélyre, és nem látták az ellenük felállított, álcázott géppuskafészkeket!

A Barackos figyelmeztetés, támadás-tényközlés kilőve, állami korrupcióra fátyol, megyünk tovább a lenini úton! Telik a zsebünk, töltjük a zsebünk, a szarból is aranyat csinálunk!

Az, hogy a netadó nem bevezethető eleve evidencia, magától értetődő volt. Zseniális koponyák törik a fejük ezen megfizetve, s összes hasznuk, csak a magánzseb haszna a tanulmányaik után: A netet, a net alapfunkcióját, ami embereket hoz kontinens-távolságokból elérhető, majdnem személyes közelségbe, nem lehet adóztatni. Alapigény, mint a szabad költözés, vagy a szabad hitélet joga!


Adóztatása trükk. Visszaszívott, visszamondott, ami csak arra volt jó, hogy kisember elfelejtsd, újabb huszonnyolc milliárdot vesznek el éhező gyermeked elől, kétszázmilliárdból stadiont építenek egy beteg álmának, drukkerek nélkül, stratégiai megállapodásokat kötnek az összes befekvésre, pénzmosásra hajlamossal komoly zsebre-visszajuttatásért, vica és versa. Új adótörvénnyel elveszted a cafeteriát, bérletet, kis élelmiszercsomagot, olcsóbb nyaralási lehetőséget is....


Nem netadó ellen kell tüntetni a november tizenhetedikével kezdődő héten!

 

A gazemberség, a csalás-lopás államhatalmi gazembersége, orbán és rendszere ellen kell tüntetni! A hazugság, a félelembe és szolgasorsba degradálódott polgári értékek mellett kell tüntetni! Civilként, párttámogatással, előzetes megállapodások sorával!

Civil- és pártszónokokkal. Százezres tömeg előtt!!!!

.

Ha nem megy, jobb, ha egy időre megint becsukjuk a boltot! Vasárnaptól vasárnapig, hogy Harrach Péternek is meglegyen az öröme.


Balog Gábor

.csataloo

2o14. 11.o1.