Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HEGYEK, HEGYEK

2012.04.19.-022.jpg

 

HEGYEK, HEGYEK

Apró második fiammal figyeltük naponta, anno, hogy megy föl Vác felé, hogy csurog, vagy röpül a vízen a terepszín zöldre festett magyar hadihajók, a Flottilla hajóinak monitora egyike-másika. Nyaranta átugráluk magas hullámait, vagy hagytuk elsodortatni magunkat a vízzel. "Elhull a virág, eliramlik az élet....."(gyengéknek, utcán, kamerával megkérdezetteknek: Petőfi.)

Aki eddig nem figyelt oda, annak mondom:

2oo1. június 3o.-án megszűnt a Magyar Honvédség egyik legrégebbi alakulata, a Honvéd Folyami Flottilla. Aki esetleg tengeri flottillát is keresne, kérem ne keresse, ahhoz először tenger kellene, ami nincs.

Na, ha idáig stimmel, akkor megosztom, hogy lelkem büszkeség tölti el, mert egy tegnapi újsághírből tudhatom, és nem akárki mondta, de a honvédelmi miniszter, a kis köpcös (nem Tuskó Hopkins, hanem „a” Hende), hogy megújult a Honvédség egyik zászlóshajója!!!!! Na melyik az????


A Honvédkórház!


Hitted vóna? Zászlóshajó! Mi a picsa!- mondhatnánk Jeszenyin után, szabadon. Úszni ugyan nem úszik, legföljebb időnként az adósságban, de zászlóshajó! Ráadásul, csak az egyik egy lehetséges „több” közül!

Hogy is van ezzel a mi zászlóshajónkkal? Mi is a feladata? Betegséget, sérülést gyógyít, ha igaz! Ebből adódik a kérdés:

Oly halmozottan beteg és sérült a Magyar Honvédség, hogy tevékenységében zászlóshajó szerepig jut a kórház???? Az intenzíven fekszik a Honvédség, vagy a lábadozón? Megmarad?????

Kérem, ezt a részt ellenséges szándékú nagy- és kishatalmak ügynökei, felderítői, honvédelmi miniszterei ne is olvassák!


Igazságtalan lennék, ha nem osztanám meg, mi is volt az egész zászlóshajós esemény oka: Felújították a kazánházat......


Hegyek, hegyek! Meddig szültök még egeret nekünk?


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.1o.o9.