Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAZÁBAN BUJDOSÓKNAK

vadlen.jpg

HAZÁBAN BUJDOSÓKNAK

 

Rajk újratemetés, Nagy Imre újratemetés, Kádár temetés, Horthy újratemetés, Antall feketelovas temetése át a városon, MTV egy, kettő, ötDuna, varjak, üreskoporsós, zsebüket később jól megrakók. Tízezres tömeg a temetés első pár évfordulóján.... na kinél, emlékeztek, Feleim?

Porból voltak, s porrá lettek azóta kétszer is mind. Ki ott, ahol másodszor is elhantolták, ki meg ki tudja, mely csontjában, merre.....

 

Holnap véglegesen megszabadulunk egy göncünktől. A szertartást levezényli Asztrik, Zsuzsi is elénekli majd a sárgarózsát, meg a haénzászlóvolnékot, tán még a Kárpátiék lánya is belefér....

 

Tömeg lesz, mert tömeg lesz a temetésen. Talán azért, mert a most levedlett gönc kicsinységében is nagyobb volt, mint Rajk, Nagy Imre, Kádár, Horthy meg Antall. Talán azért, mert az apakomplexusban vergődő, a kisemmizett, a maga módján értékelte és értette mondatait, megnyilvánulásai őszinteségét. Talán azért, mert nem vitte háborúba az országot, nem akart józanságtól távol álló eszméket rákényszeríteni senkire, mert be nem börtönzött, halálra sem ítélt senkit! Mert képtelen volt pózolni, mutatni kizsinórozott avas, sárga-szalonnát, mert tudott valahogy úgy mosolyogni, ahogy senki más. Nem „pleasemadammozta” le az angol uralkodót, búvópatakos irodalmi babérokra sem vágyott sem versben, sem Attila bukott-komédiában, és posztját úgy tette le, hogy a jóérzésűek, mind visszatapsolták volna.

Holnap a magyar népviselet lesz egy gönccel szegényebb.

Marad, az orbáni-matolcsy-s rongyos, az egyházkitiltók, a gerinctelenek, az enyveskezűek és haszonlesők fehérlovasra, várbaköltözőre tervezett újra bábállama, Hazában többségi bujdosóknak.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.11.o5.