Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAJLÉKTALANOK

index.jpg

HAJLÉKTALANOK


Olvasni, polcodra tenni, most TIZENHÉT évvel a második kiadás megjelenése után már nem könnyű feladat - beszerzési nehézségek okán. Pedig alapkönyv, mint Moldova Komlója, vagy textiles, vasutas riportkönyvei. Az érző és CSELEKVŐ ember írása, arról, amiről a köznép hallgatni szeret, amitől elfordul a ma még hajlékkal rendelkező kispénzű polgár, a ma még szalmaszálakba kapaszkodó, a nincstelenség határán billegő, öregedő többség. A pártállástól magát függetlennek valló, szagokra érzékeny, koldust nagy ívben elkerülő, DOMINÁNS többség.

Mi.

Ti.

A könyvben ezernyi ki nem mondott felhívás, vedd észre, te sem vagy más! Hajlékonyodsz és lehetnél hajlékony te is.

Könyv, kilencvenhétből.

Ma, dicső népük kétharmados új időszámítása szerint az ötödikben, a hajlékonyt törvények sújtják, vegzálják, kiúttalanságuk csak növelik. Pofátlan karrierlovagok élnek, választódnak újra a nyomorukra vetett újabb köveken, és a hatalom pulpitusáról már tudjuk: Mindenki annyit ér, amije van. Meg azt is, legfőbb helyekről: A demokrácia nem jó dolog!

A hajlékony, mondják az ehhez értők, többnyire kiégett ember, kiégett-kiégetett sors, ön- és nem önhibából. Egyetlen, rosszul megkötött védelme a háló, amit a társadalom még megmaradt jólelkűi kötnek alá a zuhanásban. Hálókötögetők, többnyire mélyen lenn, mint fenn.

Gondolkozzatok ezen! Gondolkozzatok azon, mit adott, vett, bizniszelt az orbáni öt év nektek, s a hajlékonyaknak! Ne üssétek azt, aki a segítségetekre szorul! Legyetek felelős gondolkodói egy egyszer, tán évek múlva, de bizton elérkező, toleráns, karitatív, szociálisan érzékeny, embertársaira figyelő, odafigyelő világnak!

Keressétek a könyvet, hogy értelemmel nyíljon a szívetek - ha eddig nem ment- majd olvasás után.

Tudtok még olvasni, Emberek?????


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.1o.o1.