Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HABÁR FÖLÜL A GÁLYA...

2012.04.19.-022.jpg

HABÁR FÖLÜL A GÁLYA....

 

Hallgatom és eszembe jut, hogy Magyarországon minden hülye jogászkodik és a focihoz is ért. Szakirányú végzettséggel, meg anélkül is. Talán ezért olyan világrengető hírű a magyar foci. Vagy az ügyészi rámenősség, a buldog-szemléletű bűnüldözési belső késztetés -különös tekintettel nagystílű panamákra és a hamis vád perekre.

A bazsarózsás veszett egy fazon volt, de legalább igyekezett sikerrel objektív maradni. Volt benne szikra. Ha nem is akkora, mint a halálraítéltben, de volt. A mai, aki csak helyet melenget a Várba-költözőnek, legföljebb a betűjét ismeri (vélten szakértői tanácsra) a párthatályos törvényeknek – csak kocapecás megélhetési. Arctalan, s ha mégsem az, hát lárvaarcú púp egy homokból épített, bőrünkre, házunk-mezejünkre kitalált piramisjátékon, piramison. Kereszt-ügyben spéci, amit mondott. Betűről-betűre.

Jézus a kereszten, hetvenezer Spartacus rabszolga a kereszten, hatszázezer zsidó a kereszten, háború elől menekülők milliói csöpp, magánkereszteken – mind smafu. Az összes magyar cigány, akinek gyerekét elgázolni buzdítja egy rokonlelke: smafu.

A mogyoróültetvényesre az mondja az amerikai történetelemzés, hogy a legrosszabb volt minden létező között. Nem vagyok amerikai – nem tudom. Amit nem kérdőjelez meg senki Amerikában, az az, hogy jó eszmékben hívő, demokrata és tisztességes volt.

A mi nyolvankeresztesünk mögött a tunyaság a véderő. Az a tunyaság, ami szerkesztett népszerűségi listákon egyáltalában jegyzi. Az a tunyaság, ami magára szavazni visz nem csak bigottat, de sok hitehagyottat, megalkuvót.

A mogyoróültetvényes neve annalesekben fennmarad. A mi pecás- keresztesünk lábjegyzetet sem érdemel meg majd, ha ideje eljön az elszámoltatásnak.

Mert ideje volt, van lesz mindennek! Az elszámoltatásnak is.Akkor is, ha mai helyét a Horthy-t holtában, állami dísszel-pompával Kenderesre visszaengedő kiszemelt utódja birtokolja majd.

Mert a víz az úr! 

Mert a víz az úr!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o16.o8.25.