Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GÚNÁR, VAGY KAPPAN?

GÚNÁR, VAGY KAPPAN?

 

 

Nézem a kisemmizett rendvédelmisek jubileumi rendezvényét.

Annyit már bennük is csalódtam, hogy nem a helyszínen.

 

Sosem voltam rendvédelmis, csak rendszerető, ami rám húzható, de mint ilyen, bizony egyetértettem felháborodásukkal a zászlóbontásukkor. A kormányzat aljas, erőből és rászorultság nélküli húzásának tartottam szerzett nyugdíjuk orbános einstandját, a rájuk vonatkozó törvény visszamenőleges megváltoztatását.

Úgy is megvolt bennem a szolidaritás irántuk, hogy nekem, a szimpla polgárnak negyvenkét évet kellett dolgoznom a nyugdíjért, míg közülük a többség huszonöt év szolgálat után szerzett jogosultságot.

 

A törpe idejében láttam, hogyan keresték igazuk, hogyan tolta őket a tárgyalásképtelen hatalom oda, ahol én állok lélekben, a demokratikus balra. Örültem látszólagos szervezetségüknek, és nem zavart, hogy bohócforradalomból váltottak Szolidaritásra.

 

A törpe fogyó idejében láttam osztódásuk, magyar komposodásuk, immár a balon. Vergődésük, hogy elkötelezzék maguk a lehetséges egyetlen tisztességes út, a következetes szókimondás, ha tetszik igazmondás mellett, s vergődésük, hogy társat találjanak a nem könnyű úton.

 

A Millát találták, a fantom szervezetet, meg hozzá a Kappant.

A Kappan jól beszélt (egyetlen egyszer) a füves meg elhitette a sok bolonddal, hogy van mögötte egymillió támogató.

 

Még a szocik, a baloldal konzervatívjai, a saját formációjukban kövülettek is elhitték, érték, felkészült, profi érték a Szoli.

Menet közben rájöttek, ez a legkisebb ellenállás, hogy bukott választás után prominenseik megtartsák székeik a parlamentben, fizetésük kiváltságaik  stb. dettó. Gyorsan, szocigyorsan, majd egy év mismásolás, hitegetés után ki is álltak a pódiumra, a Kappan a partner, benne füves, meg a Szoli, mert ez az a hiteles erő, ami megszólítja majd a bizonytalan magyart, a bujkálót, a véleményét csak utolsó pillanatban kimondót.


Na, ilyen előzmények után jön az évforduló!

Árok Kornél, a fejbe- műanyag baltás is megirigyelhette volna az idiotizmust, amivel megszerveztek egy szobordöntést, lefejezést. A Kappan is kiállt, nekiállt komcsizni a ripacs. Bevették társelőadónak a nemzet alternatív fő-idiótáját a trágár senki-énekest, akire a kutya sem figyel, hacsak nem éppen a Himnuszunkból csinál bazmeget. Akkor se pozitív felhanggal a normális többség szerint.

 

A Szoli, a kábé semmihez nem értő. Képzetlen, de alakzatban szépen vonulni képes párezer fős szervezet – mert valljuk be ennyi, és nem több – beállt az ordenárék, az eddig hazugságaik miatt főleg a jobboldalon fellelhetők közé. Behúzta magára a politikai vakot, a Kappant, és ezzel elértéktelenítette a jelszót. Az összefogást.

 

Én ilyen tahókkal közösséget nem vállalok.

 

Mocorog bennem a kisördög.

Azon morfondírozom, hogy áll ezek után az Együtt-höz, a békés, józan, de rejtőzködő szavazók megszólítására hitet tett Együtt-höz az én volt miniszterelnököm, Gyurcsány Feri?

Harmincöt hely egy szövetségben, idiótáknak, kóser? Előbbre visz bármilyen összefogást a bazmeg?

 

Kicsi Kappan! Te is tudod, csak azért használom a szót, mert a nyelvem vélt gúnárra sem ismeri a szót a herélt változatra! Veled, kisstílű pénzleső-haszonleső banda ágyaz meg négy (?) – húsz évre! Együttműködéseddel, a sötétnek.

Jól tudják ezt szövetségeseid is, te lökött!

A törpe meg letört purhab fejével röhög.....

 

Balog Gábor

-csataloo-

2013.09.30.