Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GŐZMOZDONY ÉS BIBE

1170_20040502_002610.jpg

GŐZMOZDONY ÉS BIBE

 

199o-től annak, aki a fidess politikáját, annak változásait, a belső hatalmi harcait ésszel figyelte, nem újdonság, hogy kövér hóthülye. Tisztességes orvos, az első vizsgálaton megállapítaná paranoid hajlamait, és, ha tisztességes be is gyógyszerezné rendesen.

A bibi ott van, hogy politikus ritkán jár szakorvoshoz, ha annak szakosultsága a lélekkel kapcsolatos. Ott virít a sort nem ismerő kiemelt rendelésen, a neki létrehozott kórházi, más előtt zárt komplexumban, ha bibircsók nőtt a seggére, ha lesérült focimeccsen, ha trippert kapott az ügyeletes, kirendelt, vagy kiválasztott ribitől, de messze elkerüli a hozzáértőt, ha annak -tudása alapján – rálátása lehet beteg mentalitására, félresikerült egójára.

 

Gőzmozdonnyal, meg bibével példálódzik a beteg ember. Volt már ilyen, bár bevallom a bibe megközelítés nekem is új!

Ne a beteg megröhögtető hasonlataival foglalkozzunk, nézzük az archaitáson túl, a gondolatok igazságtartalmát!

"… a nemzetek eltávolítandók a haladás útján robogó gőzmozdony elől, amelyen 1917 után vörös csillag, most pedig kék meg szivárványszínű embléma szerepel". - mondja a buggyant.

Létezik ember, embercsoport, népcsoport, vagy nemzet, aki a két századdal előbb lefektetett első sínekre áll a vasszörny elé? Létezik ugyanez a felsorolt sokaság, aki odaáll a sínre, és kivárja, mikor jön már erre egy kurva gőzmozdony a mai világban? Egyáltalán, hajlamos-e a sokaság bármi vonatok, mozdonyok elé állni, zsuppsz rá a sínekre?

A bibével nem is foglalkozom! Az annyira bizarrul hülye hasonlat, hogy kár a szót fecsérelni rá!

Ugrom inkább a mögöttes tartalomhoz, amit magam olvasok ki a paranoiás idiotizmusából.

 

Mindennek van alapja! A baloldal, a mai száguldó világban, itthon valóban nem több, mint elmúlt századok gőzmozdonya! Elavult, betokosodott, erőtlen, erőt mutatni nem képes elaprózódott piti pártformációk vegyes halmaza, ahol az egyik a másikat fikázza, ahol a rátermettség ritka madár, amolyan fehér holló féle. Aki meg rátermett, az vagy öreg fehér holló, vagy buta fehér holló, vagy karakterében legyilkolt fehér holló, kivéve a escéhás hollót, aki nem is holló, csak tanult, kitanított, megélhetési dögkeselyű. Ilyen alapon akár a síneken nem látható, már régen eltűnt gőzmozdonyhoz is hasonlítható!

Kövéri nemzet-bibe, meg átok, génfertőző balos pipetta? Mintha az anyját látnám fogantatáskor! Besikerült a gyerek! Innen csókoltatom MSZMP-s párttitkár rokonságát, felmenőit.....

De, hogy ekkora baromságokkal áll elő, az meglepett!

 

Teheti, hisz bár egyénileg soha el nem fogadott, de listák jogszerű hamisságága szerint -mint főnöke, a főgazember -, tótumfaktum a bolondság, az embertelenség tolvaj rendszerében.

 

A dolgok mai állása szerint az is marad.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o8.o1.