Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GONDOLKODJATOK EL, EMBEREK

 

2012.04.13.-022.jpg

 

GONDOLKODJATOK EL, EMBEREK!

 

Olvasom Horn Gábor írását a tegnapi  (?) Népszabiban.

Emlékszik még valaki Horn Gáborra?

Ő volt a koalíciós partner egyik parlamenti vezére, aki röhögve, kamera előtt szólt be a koalíció miniszterelnökének a 300,- (ejtsd háromszáz) forintos népszavazáson: Na, ezt elkúrtad!

 

Horn Gáborra, azon keveseken túl, akik szürkeállományuk egy részét ma is pazarolják a tegnapjaikra, azok szereplőinek felejthető nevére, ma jóformán a kutya nem emlékszik. Kis, és nagy kutya sem. Kaliberben nem volt mérhető sem Kunczéhoz, sem Pethőhöz, s vele egy emlékezésszinten Fodort, vagy Kis Jánost kifejezetten blaszfémia lenne emlegetni.

 

A vigyorgó, a cikkben csak egy valamit őrzött meg következetesen. Gyurcsány-fóbiáját.

Lelke rajta, ha így látja, s ha ma is erre építi leépülőnek látszó, személyes világát. Persze, tévedhetek. Jogom, mint simicskának hülyének lenni, ha jön az elszámoltatás. Lehet, a jó Gábor, az írással, s az öklendezéssel, csak eladni kívánja magát – kopott áru, megmaradt asztalon, a Tangón. Riszál párat, hátha megtetszik. Kinek?

Schiffernek?

Talán…..

 

Együtt, meg összefogás, meg nosza, döntsük meg, sőt tegyünk rendet! Szoli, meg négy liba egy sorban! Életünk és vérünk!  Ez lennénk mi, a demokratikus gondolkodású bal, meg csöndben bujkáló, ugyancsak demokratikus jobboldal?

Tehetném, felszólítanám Bokros Lajost, az okost, Fodor Gabit, az emberlelkűt, magyarázzák meg kamera előtt ne csak nekem, miért nem keresik annak a nagykoalíciónak a megvalósítását, ami még esélyt adna a DK-val, az olyan-amilyen szocikkal együtt nem lufikat eregetni, de tényleg visszatéríteni az országot a normálisak, a nem tolvajok útjára? Tehetném, megkérdezném tőlük, nem érzik, miért van ma Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pártjában olyannyi jobbról indult és eszmevilágát ma is megtartó, becsületes politikus? Mit keres ott Kerék-Bárczy, Debreceni, Bayer, Eörsi? Vakok lennének?

Dehogy!

 

Úgy gondolom – feltételezés – hogy a nevét, pártját, arcát vesztett Horn Gábornak van annyi félretéve, hogy átvészeli nagyobb megszorítások nélkül a disznók permanens uralmát (Orwell Állatfarm, meg a ma…). Életfogytiglan.

 

A többinek, a nyolc és félmilliónak, akik a törpét vehemenciájuk szerint a süllyesztőbe, vagy a halál faszára kívánják, azoknak is adott a Horn féle esély??? Gondolkodjatok el ezen, EMBEREK!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2013.10.04.