Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GÁZFOGYASZTÁS

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

 

GÁZFOGYASZTÁS

Minden külön értesítés nélkül :A rezsicsökkentés hazugság!

 

Gázzal fűtünk, és gázzal állítjuk elő a melegvizet. A mostani, kimondottan enyhének mondható novemberi gázfogyasztásunk huszonkét százalékkal magasabb a tavalyinál. A magán-statisztikát évek óta pontosan vezetem, tehát hiba itt kizárva. Mindkét gázkészülék is rendben van, karbantartott, tisztított.

A tapasztalat, aminek igazát a környéken, a szomszédoknál is leellenőriztem, hogy a kapott gáz csak épp langyosra melegíti a fürdővizet, s a fűtést is képtelen felmelegíteni a beállított korlátok elfogadható határain belül.

Nem Mészáros vagyok, nem gázszerelő, de Balog.

Nevemben benne a balga, balfék, a tévedésre fogékony meghatározása. Eddigélt életemben szám szerint nyilvántartottan ismerem tévedéseimet. Hat apróság, egy nő, egy barát, egy párt és ráadásnak egy jellemvonás, a következetesség. Tudom, tévedhetek bármikor. No de ennyire???

Az egzakt bizonyításhoz pénzzel, posztóval, mind annyi sorsosom, én sem rendelkezem. A csővégen kiömlő gáz fűtőértekét meghatározni itthon, hitelesíthetőn nem tudom. Mezei módon, persze menne, mert mi sem könnyebb: Egy liter bemért, és kezdéskor azonos főfokú víz melegítése forrásig, míg a gázóra kattog.

 

Csodálkozom, hogy a rezsicsökkentésre olyigen bevadult, magát ellenzéknek mondó pártoknál még nem ugrott be az ötlet: gyerünk fiúk, csináljunk meg pártpénzen egy két hónapos, téli, napi ellenőrzést, független, minősített, nem magyar, európai céggel, fizessük pártpénzből tevékenységüket! Sepénz nekik!

Legfőképp, talán a magát kvázi-zöldnek aposztrofáló LMP-től vártam volna el, hogy gondolkodik. Amúgy is rásült, hogy orbán, meg jobbik-barát, mert úgy politizál, mert az én olvasatomban egy siffernek ötnél sosem lesz több százaléka, az meg pont elég neki ahhoz, hogy kb. huszonkilenc őt támogató nőnem-hímnem sifferecske megéljen. Fellépés, mérés, elemzés, közzététel mind a kezére játszana. Persze, megköszönhetné a köznép, ha az eladósodott MSZP, meg a többek, a feltörekvők szállnak be a lebuktatásba. Lenne súlyuk, mérhető!

 

Mert lebukás, kemény lebukás a rezsicsökkentőknek a gáz fűtőértéke, Barátaim! Pesten, ahol a külföldi pakettet visszavásárolt a Főváros, a ma kvázi állam, és azt számláz, amit akar - ötszörösen!

Hazugságokat tolnak a képünkbe ezek a mocskok, és hallgat a magyar.

Még észrevenni sem akarja, hogy átdobták, bizony, megint, sokadszor a kerítésen.

Mert annak nézték, aminek ma mutatja magát.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.12.o1.