Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FORRÓ TÉMÁK...

2012.04.28-030.jpg

 

FORRÓ TÉMÁK....


Tegnapi újsághír (forrás Metropol):

„Magyarország és Szlovákia közös sikertörténeteik által tud eljutni a köztünk lévő „forró témák” megoldásaihoz- jelentette ki Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban. Erről első hivatalos külföldi útján beszélt, miután tárgyalt Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszterrel.”

Észrevételek:

  1. Ha egy felnyírtfejű, életében öt percet nem dolgozott futsalosból csinálnak külügyminisztert, a felmagasztosítás és a pozíció a poszthoz észt nem ad. Elsőként a hagyományos, bejáratott helyekre illik bekéredzkedni, s ott bazsalyogni egy kicsit. Oroszlánbarlangba bemenni nem bátorság – hülyeség.

  2. Ha nyilatkozni kell hülyén bekérdzkedőnek, akkor bármily nudli is volt az öt perc tárgyalás – kávé, tejfölös tócsni, sonkás bamborák, borovicska fogyasztás és udvariaskodás ideje levonva – nem illik forró témákat emlegetni. Az a diplomácia nyelvén nem tényközlés, hanem a barátságtalanság, az egyet nem értés nonpluszultrája jele. Diplomata erről hatszor csomagoltan sem beszél.

  3. Ha a pesti metro közönsége simicska pénzen, metro fogalmazásban értesül arról, hogy milyen okos, milyen ügyes a legkisebb..., az azt jelenti, hogy a metro újságírói között is akad hóthülye, aki jobban tette volna, ha hallgat, nem, vagy mást kiemelve tudósít, mert így, a tényeket elhallgatva és Szijjártó nyiltakozat-részletet leközölve csak azt tanusítja: Kiment a felnyírtfejű, semmiben, semmiről meg nem állapodott, csak a forró témák maradtak. Magyarul: Kirúgták, mint a macskát szarni....


Itthon se lenne más feladatunk.....


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.lo.o9.