Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FIGYELJ!

005--8-.jpg

 

FIGYELJ!

Az mondtad, a hét ciklus alatt ötször, öt színre bugyit cserélő simán lenyomna ma az önkormányzatin. Hiába név és teljesítmény, a pénz, paripa, fegyver a másik oldalon.
Igaz és hamis.

Igaz a nyárvége-őszre, és hamis a hosszútávon.
A neved dinamit. A teljesítményed dettó. Az arcod és a kapcsolódó név még él beágyazottan sokak lelkében, azokéban is, akik a madarat választották az ominózus listán, köztük én is, mert fontosnak tartottam a madár szárnyalását ahhoz, hogy erősebb legyen a tűz és a víz közötti örök összekötő kapocs. Tűz és víz egy tőről fakadnak. Antagonisztikus ellenségeknek hinnéd, ha nem tudnád, a mai világot ma építő filozófiákban őselem mind a kettő. Egymásra utaltak, mint koalíciós szimpátiám, mi több, elkötelezettségem és szeretetem, tiszteletem, az egyetlen tisztességes ellenlábas, a MoMa Bokrosa, Pusztaija iránt.
Talán ezért, talán azért mert mindig többet tettél az asztalra a megkívántnál, mert legyőzted félelmeidet, ha rákényszerültél a látszólagos hiteváltásra – megmaradva önmagad, megőrizve minden hited – talán azért, mert az arc, az ész, a rátermettség és a szándék sem kopott.
Biztosan tudom, hogy nyerő vagy.

Féltelek is attól, hogy feláldoz az átmenet, az átrendeződés pártpolitikája. Féltelek, bizony!
Zászló lehetsz, itt szűkebb pátriámban, de lehetsz ugyanaz bővítve a huszonhármas szorzóval is.
Lehetsz a formációdon belül is messze nem egyetlen, de potenciálisan legtöbbek szimpátiáját, szavazatát jó célokért bezsebelő jelölt. Nő, megbékélést és tisztességesebb világot hirdető harcos, de nem radikális, hangot, inkább összetartozást kereső, az anyaságot is ismerő polgár, picurka Merkel, itt, itthon. Remélem, akit érint is felismeri.

Észt osztanék kéretlenül!
A kitelepülések milyensége meghatározó! Kell a zene, a hangulat, akkor is, ha csak két óra az egész happening. Bármelyik tehetségesebb utcazenész, akit a Közterület Fenntartó kerget, de jól zenél, fényt, hangulatot ad a napi bevételért, ha nem hajkurásszák, ha része a megjelenésnek, és a napi bevétele is megvan két óra alatt. Ötven zenész nyugodt két órája ötezerért ötven helyszínen, csak egy milla havonta egyszer. Nálunk, kétezer támogató ötszázasából kifizethető. Fogcsikorgatva, de igen.

Jön gusztushúsz. Gusztushúszra beindul a letűnt demagóg, tudod, akinek a másik demagóg beígérte a sittpalis posztot, és ha csak kicsit, de megkeveri a szart, mert ahhoz ért vidéken. Nektek most kell nyitni, nem rápihenni az emberfeletti munkára. Aki előbb nyitja a kisgazda frontot, az lesz a nyerő.

Reneszánszát éli az ál-sportimádat. Álságos, mert egy ember monomániáját pénzeli törvénnyel, propagandával, habbal. 8 : 1, meg Guzmics. Tessék pártlogóval tornákat szervezni öt-öt falura sepénzből, majd a nyerteseknek megyére, országos szintre. Indítsatok EU-s kezdeményezést erre, s könnyebb lesz a dolgotok, akadnak, akik értenek PR-hoz, haszonnal befektethető kezdeményezéshez. Ne feledjétek, nem csak a foci van! Mehet a sakk, szinte ingyen, mehet a Duna, Tisza, Dráva (Száva nem! melletti települések kajakos palántáira kiírt verseny, minden, ami hordoz pártlogót, mert a megmérettetésre váró nem a pártlogó miatt megy el, de elmegy és emlékezni fog!

Krisnás levesosztás -minden tiszteletem a jószándékúaké – helyett szervezzetek főzzünk-süssünk együtt bulit Miskolcon egy Fradi meccs után. Pécsen, Tatabányán, Ukkon bányász találkozót! Csepelen Kádárt kirúgtuk bulit, zsíros-kenyérrel, s hozzá szlogennel, mi lett utána????

Nemzetiség-politikában szervezzetek fórumot, akár országonként, szomszédainkkal, hogy élték meg, mi lett következménye a mi és az ő nacionalizmusuknak. Hívjátok meg Tőkés Lászlót, pénzért. Elmegy, mert az anyját is..... Esetleg a tökös volt asszonya is meghívható.....Szembesítsétek szervezett fórumon Morvait és Szegedi Csanádot. Csupa hiteles emberek......

Tele vagytok eséllyel.
A szocikat maholnap elárverezik. Ha marad a posztjához ragaszkodó, pártvezetésben, vagy parlamentben, Sancho, a giggolo-szakállas, ha pártberkekben bukik, de megtartja parlamenti, frakcióvezetői pozícióját, minden bázisa csak nektek szavazóbázis.

Figyelj!
Legyőzöd Te majd időben az összes hétszer bugyit cserélőt! Se pénz, sem posztó nem sem őt, sem rokonlelkeit!

Balog Gábor
.csataloo-
2ol4.o5.28.