Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FEGYVERBE, FEGYVERBE!!!

cikkep320130603-19838-sespnv.gallery.jpg

FEGYVERBE! FEGYVERBE!

 

Van-e kiút, lehetőség az államcsőd elkerülésére, ha a messze nem spontán népharag még Angela tervezett látogatása előtt elzavarja a törpét, népünk Wesselényitől kopizott, de erősen félresikerült árvízi hajósát?

 

Angela, a jócsöcsű (forrás facebook), beígérte, hogy bizony eljön. Ha ő mondja, szerintem betartja. De mondta-e azt a kis nudiból világlátást és nagypolitikát formáló, eszét sosem vesztett nő, hogy ő ezt a törpét jön meglátogatni? Ugye nem?

Na ebből kell kiindulni Barátaim, ha vesézni kezdjük, hogyan kerülhető el az orbán utáni káosz!

Tudom, a mai zsigeri kezdeményezések általánosítanak. Többnyire joggal, okkal. Nincs létező, alvó, vagy megszűnt magyar pártformáció, melyre nem vetülne a korrupció jogilag épp csak nem bizonyítható, vagy már bizonyított árnya, nincs olyan, ahol ne vett volna el valós esélyt a belső széthúzás – enyém, én lopom elv – nomeg a karaktergyilkosságok szervezettsége. Aki ebbe a kategóriába ma nem tartozik, az valahol siffer, hóthülye. Meg valami stihlenachtos, kristályéjszakás fertő, amire szemet huny polgár, szavaz szervezettségére majd millió akkor is, ha minden értékrend alapját tagadják. A jobbik, ami nem más, mint fidess-kinövés, átmentési stratégia.

Az utca beszél.

Az utca rájött, becsapták, meglopták.

Az utca változást akar.

Sokoldalú ellenszélben, de meg is lesz!

Nekem, a világból kifelé ballagó nem-kibicnek lenne pár javaslatom, miben kéne a ma szerveződő tüntetéseket szervezőknek megállapodni, mit kellene proklamálni, de ezerrel a következő nagy durranás elé!

 1. Az orbán-rendszer korrupt és nemzetrontó, ezért eltakarítjuk, ha kell, seprűvel.

 2. A parlamenti pártok hitelt-vesztettek, létezésük jogszerű, de nektek nem ők kellenek.

 3. Bukott orbán mindenét, sajátját, rokonokhoz, famulusokhoz átmentett vagyonát zároljuk, jogszerű gyarapodást igazoló, vagy kizáró per után meghagyjuk, vagy visszaszármaztatjuk az államkincstárra.

 4. Tudva, hogy nem vagyunk felkészültek a kormányzásra, szakértői kormányt állítunk nem magunk helyett, de népünk érdekében.

 5. Szakértői kormányunk megalakítási tárgyalásaiba bevonunk minden mai parlamenti formációból, súllyal rendelkező, mai parlamenti pártból is egy-egy képviselőt. Ennyi kijár nekik, de többre ne számítsanak!

 6. A forradalmi változás okán, vis major helyzetben, adósság visszafizetési moratóriumot kérünk (és kapunk!) a világ értelmes felétől, az Uniótól és az Egyesült Államoktól támogatottan. Nem követelünk, kérünk! Ha kell, megalázkodva kérünk, mert sok a bűnünk, fenntartottuk a senki hatalmát oktalanságunkkal, hallgatásunkkal pártoskodásainkkal.

 7. Új, szakértői kormányunkba csak olyannak adunk helyet, aki hajlandó a mellé választott nagytudású társaival együttműködni, aki vállalja, hogy semmiben, sehol nem lesz kerékkötő, és gyors, érvelő viták után hajlandó akár ellenünkre is dönteni, ha lelkiismerete, és szakmai felkészültsége azt kívánja.

 8. Célunk, hogy esélyt adjunk a felemelkedésre. Nem a kiváltságosaknak, de a nemzetnek! Adóforintjaink az oktatásra, egészségügyre költjük. Új parlamentünk választott tagjai nem kaphatnak a minimálbérnél több juttatást - a változás napjától számított négy éven át-keresztül!

 9. Új Alkotmányt beszélünk meg, hozunk létre párbeszéd alapon, nem vasúti kupéban.

 10. Kánaánt nem ígérünk senkinek, de minden cselekedetünkkel törekszünk arra, hogy a többségnek napról-napra elérhetőbb legyen.

 11. Magyarország hivatalosan is Köztársaság lesz újra!

Na, ennyit erről!

Marad a gondolkodás,

Vélhetőn, értelmes emberek között gyorsan és eredményesen megvitathatón.

Vagy marad a senki, nyakunkban!

 

Van egy féladag babkonzervem, egy fél pár csípős debrecenivel tegnapról ma estére + szelet kenyér, nem penészes. Befalom ízibe', mert kell a kalória a gondolkodáshoz. Javaslom nektek is!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.12.17.