Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FANTOMFÁJÁSOK

 

 

042--3-.jpg

 

FANTOMFÁJÁSOK


Fütyül a díszpinty!

Ő volt tipikus megjelenítője a Horn bukás utáni korszak szoci tanácstalanságának. Még csak párttaguk sem volt, de jó magas, és ez, a törpe fáskalappal szemben ez már eredendően pszichológiai előny.

Valós politikai előélete sem volt igazán, azon kívül, hogy megjelenés, (ELŐNY, CSUPÁN FELTÉTELEZÉSKÉNT, AZ AKKOR, FELTÖREKVŐKTŐL ELVÁRT SEGGNYALÁS) mármint desifrírozva, egyenes tartás a nézőknek, és széles, fogakat nem villantó mosoly, mert szélesszájú.

Már a Grósz kormányban is jól mutatott, mert afféle jobbra nyitás volt publikált származása, persze elhallgatva, hogy jó, velünk-vadász és jó emberünk volt MUNDÉRNENTESEN- kétszázkilences.

 

A választási kampányban, aminek nem ( ! ) eredményeként nyert, a seggfej is legyőzte, tessék csak visszanézni!!!! Lehet!

Mosolygott a fazon, szünet és érv, ok nélkül mosolygott. Ami, valljuk be nem egy rossz taktika. Pláne, ha lop az előd ezerrel, hágja a törvényeket, meg miegymás, mondjuk szőlő, Zsadányban. (bocs, kifelejtettem Zsadány elejét, s ettől még hej, Sára :) rosszul lesz!)

A választó, nem igazán őt akarta. Jobban tetszett volna neki az újrahorn, vagy a kiskovács, de már akkor ott volt a csöndesen lopjunk, gazdagodjunk összes simonja összes rákfenéje, az ideológiát vesztett, nép által akkor még szeretett pártban.

Ha már a párt jelölte, s a kispesti, újpesti, meg az angyalföldi bikfic is megszavazta, mert a nulla arc is jobb, mint a magát kereszténynek, kisgazdának feltüntető, meg a töretlenen hazugságokban élő, simlicska brancsos haszonleső, nyerjen értünk, pártszínekben!


Nyert, és kormányozott. Egy ideig. Sokan ráróják, hiba volt választási ígéreteket betartani. Közgazdaságilag. A kort is az alapképletbe emelve, bizony, megfontoltabb háttérmunkát igényelt volna a ténykedése. Kiállást, a rossznál jobb, de negatív kicsengésű bizonyítvány magyarázatát tudatlanoknak, vagy netán gondolkodást, az ígéret részleges teljesítését, s közben a pénzek, amihez állítólag ért, átcsoportosítását valós, nemzetgazdasági szinten hasznot hozó fejlesztésekre.

Ez az ember kevés volt a pozícióhoz, se tudása, se ihlete nem volt arról, mi a köznépnek a jövő. Mint mondtam, mosolygott rendületlenül. Hazámnak. D-2o9.

Tragédiánk, hogy az őt váltó erő játszmája nem volt publikus.

Én, politika-figyelő sehol nem jegyzett kisemberként ráérezhettem a krízisre, ráérezhettem a váltás holnap jön szükségességére, de fingom sem volt ahhoz, amit csak tehetségtelen MSZP-s képviselők egyetlen jó döntése irányított: önhibájukból, rátermettet választottak meg helyette!

Emlékszem. Épp a szeretett munkatárs anyja, családi körben, csöppet sem Arany után szörnyülködött, arcát takarva, hogy lánya miféle öreg faszt vitt fizetős német polgár helyett Zamárdiba. Magam vedeltem be - nem fűevő, a kazalnyi ajándékba vitt virágot, de az ajándék Jancsi-Jánosfiát. Fordításban Jameson-t. Aztán, másnap elhúzam Csopakra, nőügyekben, kicsit törtem kocsit, fordultam erre-arra, s a világ nem állt meg, sakkversenyt néztem Lellén húsz óra kihagyás után.
Közben, a TV, ez volt, ez van.

Nem hihetem, hogy utódja, Gyurcsány bukása, később, csupán belső pártharcok eredménye volt.

A permanens háborgó bújtatott és támogatott kukaborgatói, gyújtogatói, az utcakő felszedők mellett súllyal estek a latba a belső támadások, saját, de koalíciós fronton egyaránt. A lökést, ami kétharmadosra változtatta a te, meg az én világom, a permanens harc, a program nélküli kötözködő, a kettős beszédű páva, balos hibákból jobbos szavazatot arató, agyamentek által imádott, felismert -fel nem ismert nullasága adta meg.

Meg a gyávaságunk, igazat beszélni......

A te, meg az én nullaságom, a medgyessy-k társadalmi hasznát-kárát későn felismerőké.

Fütyül, fuvolázna – seperc kap pénzt meg támogatást majd hozzá átirányított uniós pénzből a snájdig-bukott, a mi átvedlett kanárink, a szoci kormányzás alatt, által kinevezett utazó. A fogd a pénzt és örülj, és pénzzel zsebben, csak kormánya ellen működő nagykövet.

A mi, kis, saját, kurvára egyenes derékkal kamera elé álló, de ritkamód gerinctelen mosolyalbumunk.

Mi vezérel, ha pocskondiázod a nálad tisztességesebbet? A dögölj, meg, Pubi? Elv? A megfizethető vagyok, ha nem is fizettek, mert eleget loptam elv?

GERINC HELYÉN A FANTOMFÁJÁSOK, TALÁN, NETÁN-TÁN?


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o6.16.