Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FALUSI MEGOLDÁS

 

 

003--8-.jpg

 

 

FALUSI MEGOLDÁS?

 

A nyerésre esélytelen sokféle taktikát képes kidolgozni, hogy a feltételezés, a várható bukfenc ne tűnjön pofáraesének.

Agytrösztök emésztik a feladatot, csilingelnek, csattognak, mint egy rossz, lepukkant automata, vajúdnak, mint a hegyek, s megszülik azt, ami a vérre, jövőre menő harcban, - mert harc van ám, Barátaim, bármennyire is szeretnénk választást harc helyett – egér a Tyrannosaurus jelöltje ellen a ringben.

Falus Ferenc. Falusi Ferenc. Falus-falusi akárki, városi ember, volt valami főorvos-féle, valami komoly poszton, és biztosan jó is volt a posztján. Kicsit olyan, mint a nyurga, szingliző balfék, akinek dettó arca nem volt, míg szinglizni nem kezdett.Olyan, aki ma egészégügy-politikában arcban, névben is ismeretlen, nudli.

Ki, ki a som ismeri a politikát, a politikai arcképcsarnokot, palettát legalább huszadannyira ismerők közül, mint én az Országos Tisztiorvost, a Nemzeti Halottkémet, a tiszteletbeli lefőbb Pinabubust, vagy akár a Magavaváló Őszibarack-termesztők Polgári Demokratikus Egyesületének elnökét, aki saját berkeiben lehet tótumfaktum, sőt potentát, de a köznépnek halovány fingja nincs arról, ki ő. mi ő????

 

Beteg, kényszerű egyezségben a megegyezés is lehet hamisság. Nem hiszem, hogy nem tudják a pártformációk, miben van realitás, miben nincs. A pápaválasztók is tudták, I. János Pálnak kampó. Elpatkol, s addig tán tudják rendezni soraikat, helyette újat, prominenset, progresszívat választhatnak, az erőviszonyok rendezése után, talán.

A leghülyébb, szellemileg a többihez képest jócskán visszamaradott orbán-diplomás PR-os is tudta volna, Budapestnek a rendszerváltás óta két polgármestere volt. Demszky, aki a várost képviselte többször pártkoalíciója kormánya ellen, következetesen, és Tarlós, aki a fidess úthenger inerciája tett a székbe, aki a nagy feladat előtt évtizedet töltött választott polgármesterként a harmadik kerületben. A leghülyébb, szellemileg a többiekhez képest jócskán visszamaradott PR-os is kiszámolta volna, miféle jelölt indulhat eséllyel ma, egy orbán-jelölttel szemben.

A mi, kurvára demokratikus ellenzékünknek ez nem megy. Nem jöttek rá, hogy a pesti kisember laszarja a kishorvátot, hiába szekfűs, tojik balázsovicsra, mert annak minden charmja a hajával odaveszett, nem kér a szigetváry-juhászjelöltekből, mert se nem mufurc, se nem drogos. Nem jöttek rá, pontosabban, nem akarnak érdekeik miatt rájönni evidenciákra, hogy Tarlós ellen csupán olyan elfogadott, fél-balos civillel van esély, aki ORSZÁGOSAN ISMERT, akinek jó a PR-ja, aki nem a nihilből előkapott kényszerképzet az összefogás lépcsőkkel alattibb megvalósulásának fikciójára, de fogható, kérdezhető, értékelhető személy, mint pl. az ügyvéd, pl. az egyetemi tanár, vagy, a fasiszta közegben is kérlelhetetlen demoktrata, a lelkész (most lepődsz meg, Barátom!) Donáth László, vagy mások, hasonló adottsággal!

Hogyan adható válasz, hogyan fogadható a válasz esélyével az arcunkba vágott kesztyű, ha tudjuk, a hatalom jelöltje minden ál-törvényes, és törvényt felülíró támogatást is megkap, a miénk meg csak a talpasok seregére számíthat?

Ki az a sok barom, aki a saját szemétdomja csúcsán, a belső támogatók-istenítők szorgos seggnyalása mellett elhiszi, hogy a szavazat-maximalizálás irányába hat, ha mélyvízbe dobnak egy feltételezetten jó szándékú noname pofát?

Sok, idióta, alkudozó, pártos polgártársaim, seggfejeim!

A racionalitást minden elemében nélkülöző döntésetek után mondom néktek, helyi szinten pártpreferenciám, városi szinten meg sehogy nem szavazok. Eldöntött tény, itt, belül. Nem zárom azt sem ki, hogy ez, tervezett elvárásotoknak is pontosan megfelel!

Teccettetek volna felülkerekedni a pártharcokon, választottatok volna egy valódi, elfogadottsággal, társadalmi ismertséggel rendelkező, akár, de lehet, feltétlen külsős arcot, ma nem lenne dillemma, s ez az írás sem lenne kesztyű az arcotokba.

 

Engem akartok TI, ezzel a mentalitással, tudással képviselni?

Kösz, de leckét adtatok föl, amin elgondolkodom!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o8.o5.