Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EZEKNEK ROBESPIERRE KELL, FELEIM

2012.04.19.-022.jpg

EZEKNEK ROBESPIERRE KELL, FELEIM!

 

Bizony, nem a mama volt állambiztonsági kockázat, hanem Tompika!

Amikor Torgyán, az első családcentrikus gondolkodású, rendszerváltás utáni nagypolitikus behozta a brancsot a hatalomba, verték ám a tamtamot, hogy őket Horngyuszi mindüket megfigyelte! Mamát is, Tompika szerint!

Míg tartott a félhülye támogatóknak megszervezett megfigyelési cirkusz, sebtiben megtörtént pár kinevezés, adóhatósági adattörlés nagyüzemben, s makulátlan honmentők lettek a székházlopókból, a sárazsadányi közpénz-lenyúlókból. Virágzásnak indult a dolomit és a tőzegügylet, és munkáját elvégezve, sértetten a háttérbe, médiabirodalmába vonulhatott vissza a későbbi Közber tender-király, a nem szájzáras (ki tudta ezt akkor, s ki tudja mi minden folyik ki még a száján?) zseni!

Na jó! Minek kendőzni?

Ahhoz, hogy idáig jussunk, kellett a langyosban tapicskoló, tehetséggel köszönő viszonyban sem álló, hideg-meleget nem tűrő szoci buta-keménymag, meg az elvi alapon is harácsoló madarasak kerékkötése, de a valóban uram-bátyámozással lenyúlt, majd később kevésbé gátlásosan kikövetelt pinkapénz gazembereit hasonlítani sem lehet ahhoz, amivé tette az országot az álkeresztény szólamáradat ötvözése a fidess hatalommal!

 

Erkölcs kell neked? Nosza ott az első, a sittpali. Nagybetűt sem érdemelne semmi annalesben, plagizált, lopott, s mégis pinkapénz, majd nyolcvan, öt fős magyar család épp hogy megélhetéséhez szükséges pénz a havi juttatása.

Isten kellett neked? Isten nevében plagizált a másik prominens, a kalapos erdélyi belovagló, s nagy ájtatossággal teszi zsebre a magyar pénzt a tökös csapodár, fáma szerinti Secu-s.

 

Mit kaptál cserébe?

Biblia helyett lézeres vadászgató, kurvázó Lázárt. Közpénzen enyelgő hadügyminisztert. Felnyírtfejű idiótát, medencével, Dunakeszin. Duplaszem pasát Pasaparkban. Vízumos mezőgazdászt Hortobágy-lenyúlással. Girnyót, szászt, selmeci-puttonyost kiflicsücsökkel stb.

Főzhettél pálgyinkát évi ötven litert, pár évig adómentesen. Kiengedhetted lányod-fiad végleg nyugatra, mert ott megélhetése volt, van. Beállhattál a békemenetbe, az agymosottak közé és hirdethetted, mekkora óriás a törpe, s lám, nem csak a Vasast, a Fradit is szereti. Neked, bivalybesznádi, új, stadiont Piripócson.

Megérhetted, hogy nincs már MALÉV. Hogy nincs magánnyugdíjad. Hogy elvették a trafikodat. Hogy új földesúr nem csinál semmit a volt földjeiden, s tartja a markát a semmittevésért az Uniónak.

Megérhetted, hogy törvényesen, atommal, nem tankkal jönnek vissza az oroszok, s aki behívta őket, az ügynök (lánykori nevén társadalmi kapcsolat) volt.

Megélhetted, hogy pár rongyos forintért gyilkol az éhező, Sok forintért megy el a világból a gyanús, a Welsh. Hogy az alvilágot segíti a kilátástalanságba jutott. Hogy a cigányból szavazatszerző szitokszót csinált az újjászületett náci ideológia. Hogy, kevés kivétellel, csak Iványi Gábor áll ki az elesettekért, a hajléktalanok mellett.

Megérhetted, hogy a megöregedett Gönczárpi hallgat, a beszédképtelen Kohl kancellár meg nyilatkozik a felcsúti törpe mellett.

Megérhetted, hogy a csomagolatlan, kendőzetlen gazemberségből államtitkár úr, frakcióvezető, sziniigazgató, vagy épp szóvivő lett, amitől smittmari is csak bebandzsult plusz hetven fokot. Az is a jussod, hogy fittnermarischka mondja a frankót ötvenhatról, amiért a te apádnak verték le derekát.

Idők változnak, gazember mentalitás stabil!

Új csillag jött fel a Nemzeti Együttműködés egén! Orgován Béla. Közvetlen vérrokona Kaya Ibrahimnak, Josip Tot-nak. Százezer megvezetett kisember családja – statisztikailag négyszázezer ember megrablójának strómana. A lopott pénz, a háromezer nyugdíjalapos, meg a csalással kibocsátott százötven milliárdok meg mennek a maguk útján szép lassan ahová tervezett: Tarsolyokba, törpezsebbe, fidess-zsebbe, Farkas Flórián zsebébe!

 

Ezeknek Robespierre kell, de sürgősen, Feleim!!!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o3.25.