Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMELEM KALAPOM!

2012.04.19.-022.jpg

EMELEM KALAPOM!

 

Az FBI igazgató nyilatkozata:

A gyilkosok és cinkosaik Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, valamint még számos helyen azt gondolták, nem tettek semmi gonoszat. Meggyőzték magukat arról, hogy helyesen cselekedtek, azt tették, amit tenniük kellett. „

A magyar külügy nyilatkozata-levele:

Az FBI-igazgató szavai elképesztő érzéketlenségről és megengedhetetlen felületességről tesznek tanúbizonyságot. Senkitől sem fogadjuk el, hogy Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben ilyen általánosítást és rágalmazást fogalmazzon meg. ”

Hétfőn reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tiltakozó jegyzéket adott át az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének.

Véleményem:

Horthy Magyarországa három zsidótörvényben lehetetlenített el, különböztetett meg, zárt ki a normális élet lehetőségéből korábban teljes jogú magyar állampolgárokat faji-vallási alapon. A hitleri fasizmus mellett önként és dalolva háborúba lépett Horthy-Magyarország Parlamentje nem tiltakozott a törvényhozók akaratával szemben sem zsidótörvények kapcsán, sem a zsidó származásúak munkaszolgálatra, fegyvertelenül, aknamezőre terelten a frontra küldése ellen. A magyar lakosság sem tiltakozott. Nem tiltakozott akkor sem, mikor a Horthy Magyarországról megkezdődött a tömeges deportálás a biztos halálba. Nem tiltakozott akkor sem, mikor a mai sávosak eszmei elődje Dunába lőtte az állam polgárát. Meggyőzték magukat, azt tették amit tenniük kellett? - kérdezhetném az FBI igazgató gondolatmenetével. Igen. Cinkos, aki néma. Tudhatnánk.

Lengyelországban, a lerohant Lengyelországban felemelték a lengyelek a szavuk a zsidókért? Hány év lengyel nyomor kellett ahhoz, hogy a lengyel ellenállás megtalálja az utat a gettóba zárt varsói közösséghez? Mit tud a világ a nem varsói gettóba zárt lengyel zsidók sorsáról? Milyen arányban adtak föl bujkáló zsidót lengyelek? Segítették kellő létszámban, fegyverrel, vagy bármi mással akár az első, akár a második varsói felkelést? Csak a német, a gyilkos nácinémet és a direkt megálló szovjet, sztálini front a felelőse a felkelés bukásának? Lengyel egy szál sem? A katolikus Lengyelország pápát is adott a világnak. Ő mit mondana, ha szembesítik az FBI igazgató szavaival?

A megszállt országokban mindenütt akadtak nagy számmal tevékeny kollaboránsok, s a nép hallgatott.

A háború utáni Magyarország Horthy-cinkosa a fideSS, aki pozícióba manőverezte a szálasi-eszméket eddig nyíltan hirdető jobbikot. Ennek a fideSS-nek korifeusa nyilatkozik most, bélyegez meg látványként nácinak, szerves eszmetársat. Ennek a fideSS-nek felnyírtfejű, quaestoros barma küld jegyzéket az ami külügynek. Az még csak hagyján, hogy arra sem jön rá vezérestül, hogy az elefánt még kifinomult hallásával sem hallja meg, ha a bolha fingik, de az már mégis csak belátható lenne, ha hallgat, nem szól, talán hitelesebb marad.

Mert a hallgatás beismerés – mondja a szólás. És illene beismerni, az FBI igazgatónak, bizony, igaza van!

Emelem kalapom James B. Comey úr előtt!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o4.2o.