Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOK?

10592879_10203572271085829_6637406179768738011_n.jpg

ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOK?

 

GYF előrehozott választásokat követel....

Az előrehozott választás követelése azelőtt, hogy létezne egységes demokratikus ellenzék, vezetőgárdával és árnyékkormánnyal, nem más, mint ugrás a sötétbe a biztos bukás tudatában.

Ha ezt holnap tartanák, fidess kezdeményezésre, szokott módon, egy este meghozott, reggel életbelépő új választási törvény szerint, délután fél négy és négy óra között, akkor legjobb esetben a jobbik érne el eredményt: vígan kormánypárt, koalíciós partner lenne belőle holnaputánra.

Nem vitatom GYF jó szándékát, mert meggyőződésem, hogy jószándékú ember. Ahhoz viszont, hogy alapja legyen a követelése sikerének, várt eredményének, ma A MINIMUM SEM ADOTT, minden reális lehetőség még csak a Holdban van! Ebben a témában Tóbiás-nak (is?) címzetten írtam https://csataloo.eoldal.hu/cikkek/huszonegy-kerdes.html címen. Azt hiszem, az ott leírt gondolatok ide is illenek.

 

A maffiaállam elleni egység megszervezésének lehetősége a pártok kezében van. Siker attól függ, milyen gyorsan és milyen EGYEZTETETT-KIALKUDOTT mértékben tudnak lemondani vélt előjogaikról a ma feltörekvő, no-name civil formációk javára, demonstrálva elkötelezettségük a változás mellett, s demonstrálva azt is, hogy nem hiszik önmaguk a megoldás egyetlen letéteményeseinek, tudorainak.

A valódi változásért eddig megtett egyetlen sikeres párt-akció Bokros jelölése volt a főpolgármesteri posztra. Ebben GYF és az Együtt (valamint a bpesti, de nem az országos MSZP elnökség) helyesen, politikusokhoz méltó módon járt el. A külön-külön elérhető eredmény sokszorosa volt a kapott szavazat, nem sokon múlott a győzelem. Hogy elmaradt? A tóbiások, schifferek, meg a különutasok nézzenek tükörbe, s megtalálják az okot!

Mára a helyzet gyökeresen megváltozott. Az elégedetlenségi mozgalmak "szervezetlensége" a lehetséges győzelmet totálisan kizáró tényező egy esetleges, sebtiben megrendezett, akár orbán által kiírt, bizalmatlansági indítvánnyal kezdett és látszat választással befejezett előrehozott választásokon. Az ellenzéknek se pénze, se ereje nincs. A civileknek még úgy sincs. A jobbik kijelentené, hogy ő az új erő, és akadna bőven a rendszert utálók között, aki meg is enné a maszlagot.

 

Mi az, ami van? Van két-három hónap, hogy a mai, elégedetlenségi, spontán tüntetések kapcsán, azonnal megkezdett egyeztető és nem bajnai-s, fodorfékes, időhúzó tárgyalásokon, de lehetséges maximális tolerancia elven egy platformra kerüljenek, megállapodjanak, és egységes arculattal, valós erőként lépjenek fel azok, aki ezt a mocskot eltakarítani akarják!

Eredményként, kész tervvel a holnapra is, akár határozott időre közösen vállalt átmeneti kormányzási időszakot bevállalva-elviselve (lásd Bokros javaslat 2o14), felkészülten követelhetik, vagy várhatják egy az orbáni pokol-konyhája által kitervelt, kiírt, hamis kártyaként kijátszani akart, vagy a már maguk, mint önálló, nyerőképes erő által kikövetelt, sőt, akár a nem kizárt gazdasági csőd okozta kényszerből bekövetkező idő előtti választásokat.

 

Többi stimmel.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.11.21.