Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELMENTEK

vadlen.jpg

KÉRDŐJEL – ELMENTEK?

 

 

Az önámítás Csimboraszója lenne azt hinnünk, hogy a menekült kérdést letudtuk.

 

Nem tettünk mást, mint Görögország, Macedónia, vagy Szerbia. Amit tettünk, azt sem azzal az emberséggel, ami elvárható lett volna a politikai vezetéstől legalább tizedannyira, mint azt utca egyszerű emberétől. Akinek nem inge – ne vegye magára, de mi, itthon, magunk között olajat öntöttünk a gyűlölet tüzére ott is, ahol még csak parázslott. Plakátkampánnyal polarizáltuk az amúgy is Békemenetre, meg normálisokra osztott társadalmat, s az emberség csak a ritka kivételeknél jelentkezett.
Kisegyházaknál, kisembereknél, adományozóknál úgy, hogy vele párhuzamban megjelent a palackdobáló ultra, a kormány kopasz hadserege, ami nem kormánypárti, de sávos.

 

A Tatabánya felé vonuló, lábbal, mankóval, tolószékkel és csecsemőkkel, nem páncélöklökkel felfegyverzett kitörők a megosztottságnak megfelelően kaptak vizet, süteményt, gyümölcsöt a jólelkűektől, és középső ujjat a nem azoktól.

 

A kormányzat törvényt hozott. Épp, hogy nem statáriálist. Szeptember közepén készülnek alkalmazni először. A menekült táborokban lázas a sürgés, most hagyd el az országot, amíg lehet!
A kiürült Keleti órák alatt megtelik újakkal, házat-hazát vesztettekkel, bízva abban, talán értük is jönnek még buszok!

A sorsuk – vélhetőn- a határátlépés után emberségesebb kezekbe kerül.


Elhagyott hazájuk sorsa senkit nem érdekel. Maradjon az síita-szunita, meg a szíriai orosz katonai támaszpont-kikötő kapcsán orosz-amerikai, a kurdok majd százéves önállósodási törekvéseit ellenző Törökország, Irak és Perzsia sakkjátszmája! Egyék, zabálják egymást, égessek élve embert, fejezzenek le nyilvánosan egy jó Isten nevében ártatlanokat a gonoszok!


A tenni képesek csak azt várják, ki marad a frontvonalban győztesként egyedül. Akkor, de csak akkor hoznak majd döntést, megpróbálják-e bárányizálni a farkast, oltárra tenni az utálatos képet, vagy katonai akcióban semmisítik meg a nekik nem tetsző Viktort!
Az ínyencek – természetesen – bíznak abban, a katonai döntések után új patthelyzetek, forró pontok lesznek fenntarthatók.

 

Amíg ember él a Földön, lesz gonosz ember! Lesz irigy, lesz haszonleső, lesz harácsoló. Lesz elnyomó és lesz aki menekül. A menekülés útjában mindig állnak majd gonoszlelkűek, és mindig akadnak olyanok, akik ismerik és vallják a szamaritánusról szóló történetet.

Tudom, hogy jönni fognak sokezren naponta. Én, aki megértőnek hiszem magam, nem örülök annak, hogy jönnek. Féltem a Hazám, az ezer év vérzivatarai között kialakult kis, tízmilliós semmi népet, hogy megeszi a honukból elzavartak áradata, ha talpas átvándorlók, akkor is.

Ordasok játsszanak rá félelmeimre, generálják a káoszt, hogy elkerüljék a nekik, e Hazában régen kijáró elszámoltatást, képletes kötelet. A hozzáértők új burzsoázia építőknek mondják őket. Pedig csak gazemberek. Szimplán.
Tolvajok, quaestorosok, zsebrevágott kezű felnyírtfejű csalók, mutyisok, akikben szikrája nincs emberségnek, Tíz Parancsolatnak, etikának. Lázárok az egészségesek között Lázár hite nélkül.

 

Megy, megy a talpas szír-palesztín-afgán- kitudja mi-tömeg töretlen akarattal Bécs felé..... Viszi magával azt amit a magyar kormányzattól kapott..........
Áldja meg őket az Isten példamutatásukért!

Balog Gábor
-csataloo-
2o15.o9.o5.